154 YIL HAPİS İSTENEN ESKİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI VE ARKADAŞLARI TAHLİYE EDİLDİ!

"Rüşvet" ve "irtikap" suçlamalarıyla 154 yıla kadar hapis istenen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın aralarında bulunduğu 3 sanığın tahliyesine karar verildi...
Haberin yayılanma tarihi:13 Mayıs 2023, Cumartesi

'VAKFI BEN KURMADIM'

 İstanbul 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 gün süren duruşmaya sanık Murat Hazinedar, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Hazinedar, kimseye zorla bağış talimatı vermediğini, iddianameye konu dosyalarla ilgili teknik bilgiye sahip olmadığını savundu.

Kimseden para almadığını öne süren Hazinedar, "Paramızla ev aldım. Bu, itibar suikastının ötesinde haysiyet cellatlığıdır. Nefretle kınıyorum. O inşaatların ne yerini ne de konusunu bilirim. Bu kurumu ben kurmadım, yüzlerce yıllık kurum. Bu vakıf, 1995 yılında kurulmuştur, herhangi bir mal varlığına sahip değildir. Ben belediye başkanı olduğumda vakfın varlığından haberdar oldum" diye konuştu.

Murat Hazinedar'ın Avukatı Özlem Hazinedar'da Belediyelere Bağış İstemenin Hem Belediye Başkanının Yetkisinde Hemde Yasal Bir Durum Olduğunu Söyledi.

Raporların hiçbirinde ciddiye alınacak bir şeyin olmadığını savunan Hazinedar, "Birinin içki masasında bir arkadaşından duyduğu, söylediği, uydurulan bir senaryo. Yanlış taraflar ve kişiler bu senaryoda hiç uyuşmuyor" ifadelerini kullandı.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların suçlarının değişme vasfının bulunduğu gerekçesiyle tahliyelerini talep etti.

SİPAHİ'NİN AVUKATI: MÜVEKKİLİM MECLİS ÜYESİ, HİÇBİR ZAMAN VAKIF YÖNETİCİSİ OLMADI

Sanık Hüseyin Avni Sipahi'nin avukatı Ferdi Çardaklı ise müvekkilinin 31 belediye meclis üyesinden biri olarak görev yaptığını söyledi.

Çardaklı, 7 yıl süren soruşturma sonucu hazırlanan iddianamenin Sipahi'nin sadece meclis üyesi olduğunun 9 kez, "belediye başkan yardımcısı" sıfatlandırmasının ise 30 kez vurgulandığını dile getirerek, "Müvekkilim Beltaş Vakfı'nın hiçbir zaman yöneticisi, ticaret yapanı olmamış, hiçbir yerinde görev almamıştır." dedi.

Hüseyin Avni Sipahi'nin diğer avukatı Volkan Bahadır ise rüşvet alanla verenin aynı kişi olamayacağını öne sürerek, "Akrabasına neden rüşvet versin? İrtikap olayında müvekkil yönünden oluşma şansı yok çünkü imza atma yetkisi yok. En fazla mecliste oy kullanıyor kendisi. Mal varlığında gözle görülür herhangi bir artış olmadı. Müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

HAZİNEDAR: ''BUGÜN HUKUK KONUŞTU''

Duruşmanın ardından Hazinedar'ın eşi olan avukatı Özlem Hazinedar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uzun zamandır büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Hazinedar, "Bugün aldığımız tahliye kararıyla büyük bir sevince ulaşmış durumdayız. Söylenebilecek çok şey var ama bugün hukuk konuştu. Uzun zamandır siyaset konuşuyordu" ifadelerini kullandı.

HAZİNEDAR'IN 154 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, Hazinedar'ın 8 kez "irtikap suçuna teşebbüs etmek"ten 20 yıldan 40 yıla kadar, 8 kez "irtikap" suçundan 40 yıldan 80 yıla kadar, 2 kez "rüşvet" suçundan 8 yıldan 24 yıla ve 5 kez "görevi kötüye kullanmak" suçundan 2,5 yıldan 10 yıla kadar olmak üzere toplam 70 yıl 6 aydan 154 yıla kadar hapsi isteniyor.

Aynı suçlardan tutuklu eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi'nin 43,5 yıldan 96 yıla kadar, tutuksuz sanık eski Başkan Yardımcısı Rifat Örnek'in 29 yıldan 62 yıla kadar, tutuklu sanık Çetin Kırışgil'in de 10 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer sanıklara 4 yıl ile 37 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmesi talep ediliyor.

A.A.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki