Ajax Modeli Denildi Alanya Modeli Oldu!

Beşiktaş'ta 20 Ekim 2019 tarihinde yapılan seçimli Genel Kurul'da göreve gelen Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin en önemli sloganlarından biri "Öze Dönüş" olmuştu...
Haberin yayılanma tarihi:28 Eylül 2020, Pazartesi

Geçtiğimiz sezon Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz, Kartal Kayra Yılmaz gibi genç oyuncularına süre vermeye başlayan Beşiktaş'ta bu oyuncuların performansı Beşiktaş'ın kültüründe var olan özkaynak düzenine dönüş konusunda taraftara büyük umut vermişti.

Futbol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Torunoğulları, göreve geldikleri günden bu yana reçete olarak altyapı ve scout destekli genç oyuncular bulup, oynatıp geliştirip ciddi satış gelirleri elde edecekleri Ajax modelini vaat etmiş, Beşiktaş JK Derneği Başkanı Ahmet Nur Çebi de demeçlerinde Torunoğulları'na destek vermişti. Altyapı koordinatörlüğüne Mehmet Ekşi'yi getiren yönetim, yüzyılın altyapısını kurmak için yola çıkıldığını ifade etmişti.

Beşiktaş'ta söylemler bu yönde olsa da, altyapı kökenli genç oyuncularla yollar birer birer ayrılıyor.

Genç oyuncuların gönderildiği kulüplere bakıldığında yoğun bir Alanyaspor trafiği dikkat çekiyor. Alanyaspor'dan sezon başında N'Sakala ve Welinton'u transfer eden Beşiktaş, bunun karşılığında Akdeniz ekibine Sivasspor'da gösterdiği performansla dikkat çeken Fatih Aksoy'u bonservisiyle, Milli Takım alt yaş kategorilerinin hepsinde direkt oynayarak gelen sol bek Ahmet Gülay'ı ise 3+1 yıllığına kiralık olarak gönderdi. Bugün gelen bir başka habere göre bir başka genç stoper Alpay Çelebi'nin de Alanyaspor'la anlaştığı, kulüpler arasındaki anlaşmanın satın alma opsiyonlu olacağı iddia edildi.

Kulüpler tarafından resmi olarak açıklanmayan bir başka transfer ise Arif Boynuuzun. U-13 milli takımından U-18 milli takımına kadar tüm yaş kategorilerinde Milli Takım forması giyen Arif Boynuuzun, Federasyon'un resmi sitesinde Beşiktaş'tan Alanyaspor'a transfer olmuş ve lisans işlemlerini tamamlamış gözüküyor.

ALANYASPOR'DAN GELİR ELDE EDİLEMEDİ

Ajax modeli söylemiyle göreve gelen Beşiktaş yönetimi, 2 oyuncu alıp 3 oyuncu verdiği, Alpay Çelebi için de anlaşma aşamasında olduğu Akdeniz ekibiyle adeta bir "Alanya modeli" kuruyor. Alanyaspor, Beşiktaş'tan transfer ettiği hiçbir oyuncu için bonservis ya da kiralama bedeli ödemedi. Oyuncu transfer etmek için limiti boşaltması ve gelir elde etmesi gereken Beşiktaş, bu şartlarda bile Alanyaspor'dan herhangi bir gelir elde edemedi. Alanyaspor ayrıca, sezon başında Beşiktaş yardımcı antrenörü Çağdaş Atan'ı da teknik direktörlüğe getirdi.

Duhuliye

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki