A.Ş. YÖNETİM KURULU!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni, Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:08 Ocak 2020, Çarşamba

TOPLANTI BUGÜN SAAT 10.30

Tüm transferleri yapan, tüm geniş kapsamlı ve büyük sözleşmelere imza atan, %49'u halka arz edilmiş, yaklaşık 1 Milyar TL gelir bütçesi bulunan, 2 Milyar TL borcu olan, diğer grup iştirakleriyle büyük bir operasyon olan BJK Futbol A.Ş.'nin 1 Haziran 2018 - 31 Mayıs 2019 dönemlerinin görüşüleceği genel kurul toplantısı 9 Ocak 2019 Perşembe günü saat 10:30'da Vodafone Park Basın Toplantı odasında gerçekleşecek.

Bilindiği Üzere;

Fikret Orman 20 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşen Başkanlık seçiminde aday olmamıştı. Bu sebeple 31 Ekim 2019 tarihinde Başkan Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Dalgakıran, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mesut Urgancılar'ın ataması KAP'a duyurulmuştu. 

Fakat 9 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek A.Ş. Genel Kurul Toplantı dökümanında ilginç bir detaya rastladım. ''Gündemin 8.maddesinde 09.01.2019 tarihli Genel Kurul ile görev süreleri 2 yıl olarak belirlenen; ancak bu süre dolmadan görevlerinden istifa eden yönetim kurulu üyeleri yerine TTK 363.Maddesi uyarınca atanan Yönetim Kurulu Üyelerinin oya sunulması'' ifadesi vardı. Bu şu demek; ''Fikret Orman ve A.Ş.'de görevli olan yöneticiler artık yoklar, görevi biz aldık ve gerekli olan atamalarımızı KAP üzerinden bildirdik. Süreleri dolmadan ayrılan yönetim kurulunun yerine artık biz varız.'' dediler. 

Beşiktaş'ta Daha Önce Görülmedi

Usulen yapılması gereken yapılmış olduğunu anladık ama A.Ş. Yönetim Kurulu üye adaylarının öz geçmişleri hakkındaki bilgiye genel kurul dökümanlarından ulaştığımızda ise; Ahmet Nur Çebi, Adnan Dalgakıran ve Ahmet Mesut Urgancılar'ın yönetim kurulu üye listesinde olmadığını gördüm. Daha öncesinde Başkan, İkinci Başkan, Genel Sekreter ve Sayman olarak Dernek Yönetim Kurulunda Yönetici olanların tamamı aynı zamanda şirketin de Yönetim Kurulunda görevlilerdi. Şimdi ise bu durum tamamen ortadan kalkmış ve Dernek Yönetim Kurulunda yönetici olmayan 3 kişinin A.Ş. Yönetim Kurulunda olduğu durumu meydana gelmiştir.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanının Futbol A.Ş.'nin başkanı olmayacağı, yazımın başında da ifade ettiğim gibi kulübün her şeyi olan A.Ş.'de öz geçmişinde İnsan Kaynakları Yöneticiliği yapmış, Fikret Orman dönemlerinin tamamında kulüpte şirketin bağımsız yönetim kurulu üyesi olan, şirketin bugünlere gelmesine engel olamayarak kendi istek ve rızasıyla haklı bir tepki koyarak istifasını sunmamış bir kişinin bilgi ve birikiminin de olmamasından dolayı Ahmet Nur Çebi'nin acilen bu konuya müdahale etmesi gerektiğinin bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Şirketin olası zararlarında Yönetim Kurulu Üyeleri direkt olarak zarardan sorumlu olacakları için sorumlukları hem TTK hemde SPK hüküm ve mevzuatları nezdinde oldukça ağır olacaktır. İlgili dönemlerde yanlış süreçler olursa, şirket zarar ederse herhangi bir hissedar Asliye Ticaret Mahkemesine başvuru yaparak zararları sorumlulardan karşılanması talebinde bulunursa yönetim kurulu üyeleri bu zararları karşılamakla yükümlü olurlar.

Peki bu yönetim kurulunun olası zararları karşılayacak maddi güçleri var mıdır?

Bu durumla ilgili akıllara şu soru geliyor; Ahmet Nur Çebi, Adnan Dalgakıran ve Ahmet Mesut Urgancılar neden bu sorumluluğun altına girmediler? Bildikleri bir şey mi var? Güçlü Başkan mottosuyla seçime giren Ahmet Nur Çebi hangi nedenlerden dolayı bu sorumluluğa girmek istemedi ya da çevresinde kendisini yönlendirenler sebebiyle mi A.Ş. Yönetim Kurulunda olmadı? 

Sosyal medyadan gördüğüm ve okuduğum kadarıyla Fikret Orman dönemlerinin tamamında görevli olan bağımsız yönetim kurulu üyesi Cenk Sümer ile ilgili ciddi tepkiler var. Tepkileri okuduğumda bu kişinin şahsi twitter hesabından enteresan yazılar yazdığını, insanları yönetimin trolleriyle hain ve düşman olarak gösterdiğini, namuslu ve hiçbir suçu olmayan insanlara iftiralar attığını, şirketin teknik olarak iflas etmesinde görevinden ayrılan yönetim kurulu gibi kendisinin halen neden kulübün içinde olduğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu, kendi şirketine ait e-posta bilgisini yazarak kulüpte işe alımla ilgili twitler yazdığını, bu arada bu durum rekabet yasağına aykırı olabilir? (bağımsız yönetim kurulu üyesi olduğunu unutmuş da olabilir) okudum ve gördüm. 

Başkan Ahmet Nur Çebi'ye kabul ederse bir çağrım olacak;

Taraftarınızı hep dinleyiniz. Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu konusunda hata yapmayacağınızı, bir çok kişiden (Divan, Kongre Üyeleri ve şirket hissedarları) Fikret Orman dönemlerinde 7 yıllık zaman içerisinde kulüpte olan ama Fikret Orman ve yönetiminin ayrıldığı gibi kulüpten ayrılmayan kişilerle alakalı olarak lütfen ve ivedilikle şahsi tasarruflarınızı kullanınız. Biliyorum ciddi mesai harcıyorsunuz. Biliyorum büyük bir yükün altına girdiniz ama dünkü güneşte, bugünkü çamaşırlar kurutulmaz. Sizde bunu çok iyi biliyorsunuz. Camiaya, taraftara ve kamuoyuna kulaklarınızı lütfen tıkamayın. 

Hak Edene Saygılarımla,
     Hakan ÖNCÜL.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki