BAKAN ÜRETTİ DANIŞMAN SATTI!

Ruhsar Pekcan, Odatv'nin haberi sonrasında Ticaret Bakanlığı görevinden alındı. Pekcan'ın dezenfektan şirketinin ilişkilerini mercek altına aldı. Dezenfektanları satması için bakın kime bayilik verilmiş...
Haberin yayılanma tarihi:26 Nisan 2021, Pazartesi

Ruhsar Pekcan’ın eşi Hsan Pekcan'ın şirketinin, ürettiği dezenfektanı Ticaret Bakanlığı'na sattığını Odatv ortaya çıkardı.

Sonrasını tüm Türkiye izledi. Ruhsar Pekcan, 5 gün sustu, sonra açıklama yaparak şirketinden Ticaret Bakanlığı’na 500 bin TL’lik dezenfektan sattığını kabul etti. Ardından da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ruhsar Pekcan’ı Ticaret Bakanlığı görevinden aldı.

Bitti mi?

Hayır!

Anlatayım...

Ruhsar Pekcan’ın eşi Hasan Pekcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nanoksia firmasının ürettiği dezenfektanların bayiliğini, bakanın başdanışmanı Cihat Alagöz'ün şirketi ALZ Grup yapıyor.

ALZ Grubun internet sitesinde “Yetkili satış temsilciliğine sahip markalar” arasında Ruhsar Pekcan’ın eşinin sahip olduğu Nanoksia firması yer alıyor.

“Yok artık!” dediğinizi duyar gibiyim.

Çünkü ilk duyduğumda ben de aynı cümleyi kurdum...

Sonra açık kaynaklardan bir tarama yaptım. Yaptığım incelemede Başdanışman Alagöz’ün hem Pekcan’ın danışmanı olduğunu hem de dezenfektanları sattığını gördüm.

Belki Alagöz “Ben Ticaret Bakanı Pekcan’ın danışmanı değilim.” diyerek açıklamaya yapmak isteyecektir.

Onun için de şöyle devam edeyim…

2018 yılında Zonguldak Pusula gazetesinde “Ticaret Bakanı’na Zonguldaklı Başdanışman” başlıklı haberde Alagöz’ün danışman olduğu bilgisi veriliyor.

2020 yılında “gündem67.com” isimli yerel internet sitesinin haberinde de Alagöz’ün 2018 yılından bu yana Bakan Pekcan’ın başdanışmanlığını yaptığı yazıyor.

Bu haberler hala yayında... 

Ayrıca Cihat Alagöz’ün Ticaret Bakanlığı’nda makam odası da var!

Bir örnek daha vereyim…

Alagöz’ü ziyarete giden bir kişi şu paylaşımı yapıyor: “Ticaret Bakanı Başdanışmanı Cihat Alagöz’ü makamında ziyaret ettik.”

Alagöz; Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanlığı görevini devralırken yapılan törene katılan kişilerden...

Bakan Pekcan’ın yanından ayrılmayan Alagöz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın etkinliğinde Bakan ile yan yana poz vermiş.

Ama Alagöz bu iki paylaşımı da Twitter adresinden silmiş!

Bakalım eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın bakanlığı dönemindeki ticari ilişkilerinde daha neler ortaya çıkacak bekleyip göreceğiz.

İşte Ruhsar Pekcan’ın Başdanışmanı Cihat Alagöz’ün şirketi ALZ Grubun, Nanoksia firmasının ürettiği dezenfektanlarının bayisi olduğunu gösteren belgeler:

ODATV

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki