Başladı Gece Devriyesi Jandarmaların!

Alen Markaryan yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:07 Ekim 2019, Pazartesi

Vakti zamanında Kocaelispor, ilk yarının sonlarına doğru, lider olarak gelmişti İnönü’ye...

Eski Açık’ı komple onlara verdik. Öyle havalılardı yani... Bir de üstüne maçın ilk yarısında 10 kişi kalmıştık. Maç kaç kaç bitti biliyor musunuz? 4-1.

Lider mider kalmadı sahada anlayacağınız.

Diyeceğim o ki Alanya da lider geliyor İnönü’ye. Sert ve inançlı Beşiktaş çıkar alır maçı. Zira bazı maçları taktik ve teknikten ziyade futbolcu karakteri alır. Nokta.

Hadi bakalım rast gelsin.

“Eskişehir’de sağ bek oynamışlığı var o yüzden Dorukhan’ı oraya çektik” dedi sayın Avcı maç başlamadan.

Ruiz’in sakatlığı geçmiş, N’Koudou’nun migreni (!). Atiba’nın cezası bitmiş (!). Oğuzhan’a bir şans daha verilmiş bir şekilde de maça başladık. Alanya çok pasla oyun kuracağımızı düşünerek iyice önde basarak, Beşiktaş da düşünülenin aksine dikine ve uzun paslarla sonuca gitmeye çalıştı.

Anlaşılan N’Koudou’nun hızından yararlanılmaya çalışılıyordu. Tabii bunların hepsi düşüncedeydi.

İlk 20 dakikada bunun eylem kısmını göremedik. Mesela Alanya atağa kalktığında 6-7 kişiyle sahamıza yerleşiyor, ısrarla ve sabırla gol yollarına ulaşmaya çalışıyordu. Bizim çıkışlarımız ise anlık ve saman alevi gibiydi. İşte bu tabloyu görünce teknik direktörün oyuna müdahale etmesi gerekiyor. Etmedin mi? El elde baş başta soyunma odasına gidiyorsun.

N’Koudou’nun hızı demişken ilk yarıda, çabukluğunu unutmuştuk. İşte ikinci yarının başında o çabukluk penaltı kazandırdı Beşiktaş’a. Burak geçti topun başına. Ve başladı gece devriyesi jandarmaların: 1-0.

Golden sonraki en önemli konu, skora bakıp geriye çekilmeme oldu.

Zira ikinciyi bulmamız gerekiyordu ki, bu minvalde Alanya etkili geliyor ve gol kaçırıyordu. Tam bunları yazıyordum, strateji dalındaki ihtisasımı tamamlamış oldum! Zira ikinci Beşiktaş golü Burak’ın asisti Diaby’nin vuruşuyla geldi. Bir anda İnönü’de gelincikler, kamelyalar açtı. Halaylar, türküler.

Tabii son 10 dakikada nefesler tutuldu. Skoru koruma çabası bu sefer taraftara geçmişti. Bu durumda futbolculara hak vermek gerekiyor. Hem ligin iyi bir takımını yeneceksin hem de o lige tutunacaksın.

Üstüne 70’e 30 topla oynama yok. İstatistikler 51’e 49’u gösteriyor ama 2-0 galibiz!!!

Bunu da artı hanemize koyduk. Bence çok güzel iş başardı futbolcular, tebrik ederiz...

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki