Batshuayi Üst Düzey Bir Yıldız!

The Athletic'in Chelsea yazarı Liam Twomey, Beşiktaş'ın yeni yıldızı hakkında övgü dolu ifadeler kullandı...
Haberin yayılanma tarihi:17 Ağustos 2021, Salı

Michy Batshuayi Chelsea'de Unutulmaz Anlar Yaşadı

Herkes onu hâlâ 2016-17 sezonunda West Ham United'a attığı golle takıma getirdiği Premier Lig şampiyonluğuyla hatırlıyor. Ve tabii ki Antonio Conte ve Frank Lampard'lı dönemde Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ve Ajax karşısında attığı galibiyeti getiren goller sebebiyle Chelsea taraftarının hâlâ büyük bir saygı duyduğu isim... Ancak Chelsea'nin ilk 11'inde yer alabilmek için yeterli olmadığı uzun süredir belliydi. Batshuayi, fiziksel ve teknik özellikler bakımından üst düzey bir futbolcu. Hızlı, güçlü, dar alanda pozisyon yaratabiliyor ve her iki ayağıyla da gol atabiliyor. Fiziki ve teknik olarak zaafı yok. Bir forvet olarak oldukça yetenekli ve çok yönlü bir futbolcu.

TAKTİKSEL EKSİKLİK...

Tüm bu olumlu yönleriyle birlikte geliştirmesi gereken bir yönü olduğu da gayet açık. Chelsea'de birlikte çalıştığı teknik adamlar, onun tek eksiğinin taktiksel olduğunu söylüyor. Topla veya topsuz oyunda takım planına her zaman bağlı kalmamasından dolayı... İçgüdüsel olarak yaptığı bu davranış, takım oyunu için olumsuz olsa da bence onu üst seviyede tutan en temel şey...

Belçikalı golcü, kesinlikle Beşiktaş'ta başarılı olma potansiyeline sahip. Özellikle teknik direktörünün kendisine güvendiğini ve taraftarın ona sevgi gösterdiğini düşünüyorsa fark yaratma şansı artar. Genel olarak çift forvet taktiğinde başarılı. Ancak tek başına hücumdaki yükü kaldırma konusunda gerekli fiziksel güce sahip. Henüz 27 yaşında ve en iyi dönemini yaşıyor. Daha yapacağı çok şey var! Demba Ba da Batshuayi gibi Chelsea'den Beşiktaş'a gidip başarılı olmuştu. Ba, İngiltere'de Batshuayi'den daha başarılı bir forvet oyuncusuydu ancak Batshuayi tartışmasız bazı yönlerden daha yetenekli. Eğer Beşiktaş ona gereken desteği verirse Türkiye'de yıldızını parlatır."

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki