Beşiktaşlılar 'Borcun Sebebi Kur Farkı' Sözleriyle Kandırıldı Mı?

3 Milyar TL'ye dayanan borç yükü ve bu borçların nasıl ödeneceği Beşiktaş taraftarının ve yeni yönetimin aklındaki en büyük soru işareti...
Haberin yayılanma tarihi:26 Kasım 2019, Salı

Beşiktaş'ta uzun sürede gündemde olan büyük borç yüküyle ilgili eski yönetimden defalarca 'kur farkı' açıklamaları yapıldı. Ayrıca yönetimi destekleyen sosyal medyadaki troller de bu ifadeyi ağızlarından hiç düşürmedi.

Fikret Orman 23 Şubat 2019 tarihinde Divan Kurulunda önce yaptığı açıklamada '326 Milyon Dolardan aldığımız borç, 403 Milyon Dolara geldi' ifadelerini kullandı. Ancak işin aslı tam olarak öyle değil.

BORCUN 3'DE 1'İ DÖVİZ

Birçok platformda Beşiktaş menfaatleri için verdiği mücadele ile bilenen  Ozan Biber'in paylaştığı belgelere göre, Fikret Orman'ın başkanlığa geldiği ve 580 Milyon TL ile devir aldığı borcun sadece yüzde 33'ü dövizdi. Yani genel borcun 3'te 1 döviz borcuydu.

DENETİM KURULU BELGESİ

31 Ağustos 2019 tarihi itibariyle ise şirketin toplam döviz borcu 543.2 Milyon TL idi. Bu durumda şirketin toplam borcunun (2 Milyar 160 Milyon TL) %25’i dövizdir.

Yani Genel Borcun 4'te 1' Döviz Borcudur

DENETİM KURULU BELGESİ

Buradan çıkarılacak sonuç şudur, eski yönetimin ve trollerinin 'borcun sebebi kur farkı' ifadelerinin gerçekle pek bir ilgisi yoktur. Çünkü Beşiktaş'ın şu anki borcunun yüzde 75'i Türk Lirası'dır. (Yaklaşık 1 Milyar 600 Bin TL) 

Duhuliye.com

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki