BEŞİKTAŞ'TA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR!

Bu Kara Kartal’ın Sonu NBA...
Haberin yayılanma tarihi:24 Kasım 2020, Salı

Türk Basketbolunda Yeni Bir Yıldız Doğuyor: Alperen Şengün

Bir dönem Türk basketboluna önemli katkılarda bulunan, deyim yerindeyse bir basketbol fabrikası olan Banvit’in altyapısından yetişen Alperen Şengün, ilk olarak kendisinin nasıl bir oyuncu olduğunu burada göstermişti. Basketbol Gençler Ligi’nin 2018-2019 şampiyonu olan Bandırma ekibinde başrol oyuncusu olan Şengün, turnuvanın da en değerli oyuncusu seçilmiş ve akabinde A takım seviyesine yükselmişti. Bandırma’nın ardından Beşiktaş’a geçen 18 yaşındaki pota altı oyuncusu, İstanbul ekibinde de oynadığı oyunla damgasını vuruyor.

Rakamlar Yalan Söylemez

Boyalı alanda birbirinden önemli rakiplere karşı mücadele veren Şengün, Beşiktaş’ı sırtlayan isimlerden biri. 9 maçta 20.3 sayı, 10.2 ribaund 1.6 blok, 1.5 asist ve 1.1 top çalma ortalamalarına sahip olan Şengün, ING Basketbol Süper Ligi’nde, ekim ayının en değerli oyuncusu seçilmişti. Ligin sayı kralı olan Şengün, henüz yolun başında olmasına rağmen birçok önemli aşamaları geride bırakmış vaziyette. Bu rakamların yalan söylemediği de toplam 253 verimlilik puanı ile ligin şu anda en verimli oyuncu olmasıyla adeta kanıtlanıyor.

NBA Olur Mu?

Bu soruya soru ile cevap verilebilir; neden olmasın? Beşiktaş, şu an ING Basketbol Süper Ligi’nin üst sıralarında değil. Ama hatırlatmak lazım ki, şu an Dallas’ta herkesin övdüğü Letonyalı uzun Kristaps Porzingis de çok kuvvetli olmayan bir İspanyol ekibinden NBA’e geçti ve üst sıralardan seçildi. Dirk Nowitzki’nin s.Oliver Würzburg 2. Lig’de oynadığı dönemlerde göze çarpıp Dallas’a geçti ve işin sonunda Teksas ekibinin efsanesi oldu. Buradaki en önemli nokta, Alperen Şengün’ün her gün üzerine eklemesi, fiziğini güçlendirmesi, NBA kapılarını kendisine açar. Belki de Dallas’a gider; belli mi olur?

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki