BEŞİKTAŞ'TAN TRANSFERE AFRİKA KUPASI ENGELİ!

Yeni sezon için ince eleyip sık dokuyan Beşiktaş, kadro planlamasında birçok dengeyi hesaba katarken, bunlardan biri de Afrika Kupası oldu...
Haberin yayılanma tarihi:03 Temmuz 2023, Pazartesi

TAKIMDA ÇOK AFRİKALI VAR;

Fildişi Sahili'nde yapılacak organizasyonun ocak-şubat aylarında yapılacak olması nedeniyle Siyah-Beyazlıların, dikkatli bir seçim yapma durumu ortaya çıktı. Gambiyalı Omar Colley'in Afrika Kupası'nda yer alacak olması nedeniyle stoperde son derece dikkatli bir seçim yapmak zorunda olan Beşiktaş, Leicester City ile sözleşmesi sona eren Daniel Amartey ile ilgileniyordu. Ancak onun da Gana Milli Takımı'nda bulunması, işleri karıştırdı.

LYANCO ÖNE ÇIKTI

Welinton'un ayrılması, Saiss'in gitme talebi, Montero'nun kadroda düşünülmemesi ve Tayyip Talha'nın sakatlığı nedeniyle stoperde sadece kiralık gittiği Antalyaspor'dan dönen Emrecan Uzunhan'ı ile Necip Uysal kaldı. Bu nedenle transfer önceliğini bu bölgeye veren Kartal, "Afrikalı olmayan" ya da "Afrikalı olsa bile kupaya katılmayacak olan" isimler üzerine yoğunlaştı. Burada da Southampton'dan Lyanco bir adım daha öne çıktı. Ama maliyetinin fazlalığı Beşiktaş'ı zorluyor.

Siyah-Beyazlılarda savunma dışında Kongolu Masuaku, Cezayirli Ghezzal ve Kamerunlu Aboubakar'ın da Afrika Kupası'na gitme olasılığının fazlalığı, Beşiktaş'ın kadro mühendisliğinde dikkat ettiği detaylar arasında gösteriliyor. Mevcut kadroda bulunan ancak ayrılacağı düşünülen Saiss (Fas) ile Muleka'nın (Kongo) da Afrika Kupası'nda yer alması kuvvetle muhtemel.

Sporx

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki