BİTCOİN ÇAKILDI!

Beklenen oldu ve Kripto para piyasası çakıldı...
Haberin yayılanma tarihi:04 Aralık 2021, Cumartesi

Bitcoin Tarihinin En Sert Düşüşlerinden Birini Yaşayarak Yüzde 20'ye Varan Bir Gerilemeyle 57 Bin Dolar Seviyesinden 42 Bin Dolara Kadar İndi

46 bin dolarlık 200 günlük hareketli ortalamanın altı görüldü. Ethereum 4 bin 600 dolardan 3 bin 500 bandına kadar indi. Kripto para piyasası 300 milyar dolardan fazla değer kaybederken Shiba, Solano, Cardano, Avax, Tron gibi coinler yüzde 15-20 arasında düştü. Dogecoin, Polkadot, Ripple gibi coinlerde yüzde 25 civarı sert düşüşler görüldü. Analistler Fed'in sıkılaşmaya başlayacak olması nedeniyle tüm varlık fiyatlarında sert düzeltmeler görülebileceğini belirtirken büyük kripto para borsa yöneticilerinin ABD Finansal Hizmetler Komitesi'nde ifade verecek olmasına da dikkat çekiyor.

GÜNLÜK DEĞER KAYBI %20

Bitcoin (BTC) fiyatı son 3 ayda rekor kırarak 70 bin dolar bandını zorladıktan sonra 4 Aralık günü tarihi bir düşüş yaşayarak 42 bin dolara kadar geriledi. Günlük değer kaybı yüzde 20'yi bulan Bitcoin'de böylelikle 15 Mayıs'ta 33 bin dolara inilen hareketin ardından en sert volatilite yaşandı. Analistler tarafından kritik seviye olarak gösterilen 46 bin dolarlık 200 günlük hareketli ortalamanın da altına inen BTC daha sonra kısmen toparlayarak 48 bin dolara yükseldi. 3500 dolara kadar gerileyen Ethereum da yeniden 4 bin doları zorluyor.

ByBit Verilerine Göre Düşüşte 735 Milyon Dolarlık BTC Uzun Pozisyon Likidite Edilirken Saatlik Hacim 1.3 Milyar Dolara Kadar Çıktı

Bitcoin piyasasının büyüklüğü ise 1 Trilyon Doların altına indi. 2 aylık uzun bir boğa trendinde bulunan Bitcoin'in düşüşüyle birlikte altcoinlerde de toplam 200 Milyar Doları aşan bir kayıp yaşandı. Shiba, Solano, Cardano, Avax, Tron gibi coinler yüzde 15-20 arasında düşerken Doge, Polkadot, Ripple gibi coinlerde yüzde 25 civarı sert düşüşler görüldü.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto para piyasasındaki düşüşle ilgili analistler iki gelişmeyi ön plana çıkarıyor. Bazı analistler birkaç aydır devam eden yükselişin ardından bir düzeltmenin beklendiğini belirtirken, Fed'in enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk edip varlık azaltımını hızlandırması ve 2022'de yapması beklenen faiz artışlarının varlık fiyatlarını etkilediğine dikkat çekiyor. Öte yandan, ABD'de piyasa yapıcıların önde gelen kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi'nde ifadeye çağırmasının da endişe yaratmış olabileceği düşünülüyor. Komite'nin Başkanı Maxine Waters, düzenlenmemiş bir piyasa olması nedeniyle kripto paralara karşı eleştirileriyle biliniyor.

HaberTürk

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki