BU REZİLLİK HEPİNİZE YETER!

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçına Alman ekibi Borussia Dortmund karşısında çıktı...
Haberin yayılanma tarihi:08 Aralık 2021, Çarşamba

Siyah-Beyazlılar rotasyon yaptığı ve 42'de Welinton'un atılmasıyla 10 kişi kaldığı maçın sonunda sahadan 5-0 mağlup ayrıldı.

Sarı-Siyahlılar'a galibiyeti getiren golleri Donyell Malen, Marco Reus (2) ve Erling Haaland (2) attı. Bu sonuçla Beşiktaş, Devler Ligi macerasını puansız kapattı.

Rotasyon Tutmadı!

Sezona istediği gibi başlayamayan Beşiktaş , UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında Alman ekibi Borussia Dortmund'a konuk oldu. İlk 5 maç sonunda puan alamayan Beşiktaş, bir galibiyet ile bu sezonki Şampiyonlar Ligi macerasını noktalamak istiyordu. Ancak planlar tutmadı. 6 puanla gruptan çıkma şansını yitiren fakat UEFA Avrupa Ligi bileti alan Borussia Dortmund karşısına rotasyonlu kadroyla çıkan Siyah-Beyazlılar, Almanya'da darmadağın oldu.

Reus hata yapmadı

Düşük tempoyla başlayan mücadelenin 29. dakikasında Donyell Malen, Sarı-Siyahlılar'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 42'de Welinton'un, Dahoud'u düşürmesiyle Alman ekibi penaltı kazandı ve Welinton atıldı. 45+2'de penaltıda hata yapmayan Marco Reus ilk yarının sonucunu belirledi: 2-0.

Haaland girdi ve attı

İkinci yarıya da Dortmund hızlı başladı. 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında Reus 53'te bir kez daha sahneye çıktı ve slalom bir golle farkı 3'e çıkarttı. 63'te oyuna giren yıldız golcü Erling Haaland da 68 ve 81'de kafayla ağları sarsıp sonucu tayin etti: 5-0.

Dortmund, Kupa 2'ye gidiyor

Bu skorla Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne puan alamadan veda etti. Dortmund ise puanını 9 yapsa da ikili averajda Portekiz ekibi Sporting Lizbon'un gerisinde kalarak Devler Ligi'ne havlu attı. Sarı-Siyahlılar yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki