Çebi Tabuları Yıka Yıka Kazandı!

Kongrede blok oyların olduğu, rakiplerinin güç birliği yaptığı ve kendisinin de eski yönetimin bir parçası olduğu söylendi. Ama Ahmet Nur Çebi tüm bu tabuları yerle bir ederek, rekor bir farkla Beşiktaş’ın koltuğuna oturdu...
Haberin yayılanma tarihi:22 Ekim 2019, Salı

SORULAR

1- Beşiktaş’ın yeni başkanı ahmet Nur Çebi oldu. Çekişmeli geçmesi beklenen yarışı farklı kazandı. Bunu doğuran temel sebep neydi? Ve Çebi, başarılı olacak mı? Ne yapması lazım?

2- Avcı ile ocağa devam edeceğini söyledi Çebi ama sonuçlar böyle olursa, o kadar gitmeyeceğini; hatta derbi kötü bir sonuçla biterse Avcı’nın da bırakabileceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

3- Derbi Beşiktaş ve Avcı için kırılma niteliğinde. İNÖNÜ STATINDA sizce kazanan kim olur, Beşiktaş mı Galatasaray mı? Ek olarak; Falcao 1 maç oynasın 1 maç dinlendirilsin diye mi alındı?

CENGİZ SEMERCİOĞLU SİHİRLİ DEĞNEĞİ YOK Kİ!

1- Benim adayım da favorim de Çebi’ydi. Tahmin ettiğim gibi de zorlanmadan kazandı. Ha Beşiktaş’ta bir şey değişir mi, orası tartışılır. 2. başkan olarak Orman yönetiminde 6.5 yıl yer almış bir isim Çebi. “Orman’a hakkımı helal etmiyorum” demesi de bir seçim yatırımıydı. Eski yönetimden biri olarak eski yönetimi eleştirdi ve kazandı. Ama elinde sihirli değnek yok, Beşiktaş’a kısa sürede büyük bir değişim yaşatamaz. Hangi başkan yaşattı ki?

DERBİDE YENİLİRSE DEPREM OLUR

2- Ocak’a kadar koskoca bir 2.5 ay var... Rahmetli Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 saat çok uzun süredir” demesi gibi, futbolda da 2.5 ay olağanüstü fazla uzun süredir. 9 puanla 12’nci olan bir Beşiktaş’tan bahsediyoruz üstelik. 2.5 ayda Avcı’nın önünde bu hafta G.Saray, 22 Aralık’ta da F.Bahçe derbileri var. O kadar uzağa gitmeye gerek yok, G.Saray’ya kaybetsin Avcı’nın koltuğu büyük İstanbul depremi gibi sallanır.

GÜNTEKİN ONAY ÇEBİ’NİN LİSTESİ DE GÜÇLÜYDÜ

1- GENEL kurul, Serdal Adalı’yı Fikret Orman yönetiminin devamı gibi algıladı ve değişim istedi. Farkın temel nedeni buydu. Ayrıca Ahmet Nur Çebi’nin listesi daha güçlüydü. Çebi’nin başarılı olabilmesi için ilk şart camiayı birleştirmesi ve ekonomik olarak darboğazdan çıkacak bir yol bulmasından geçiyor. Ayrıca son dönemde yok olan sinerjiyi geri getirip takıma moral ve özgüven aşılaması da gerekli.

DERBİ DÖNÜM NOKTASI OLUR

2- Sonuçlar çok dramatik olmazsa Ahmet Nur Çebi, Abdullah Avcı ile devam edecektir. Derbi Beşiktaş için bir dönüm noktası olacak. Kazanırsa önemli bir ivme yakalayıp bu kadar puan kaybına rağmen yarışta var olacak. Kaybederse yeni bir yapılanma için harekete geçilebilir.

HER ŞEYE RAĞMEN BEŞİKTAŞ

3- GAlATASARAY’ıN Real Madrid maçından çıkacak sonuç da derbiye olumlu veya olumsuz yansıyabilir. Sarı-kırmızılılar da iyi futbol oynamıyor ve krizdeki iki büyüğün maçında kaybeden tarafa ağır bir fatura çıkacak. Beşiktaş, evinde oynuyor ve yeni yönetimle birlikte yüksek bir enerjiyle sahaya çıkacak. Bu kötü sezonda dahi Siyah-beyazlılar iç sahada maç kaybetmedi. Ben Beşiktaş’ı her şeye rağmen bir adım önde görüyorum. Falcao’ya gelince, fiziksel olarak hiç hazır değil. Derbide Andone oynayacaktır.

ÇEBİ ÇOKTAN B PLANI OLMUŞTU

1- Net, sayın Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman döneminde yeni başkan adayı profili çizdi. Üstü kapalı ya da açık Orman yönetimini eleştirerek, göreve talip oldu. Aynı şeyi sayın Serdal Adalı için söylemek mümkün değil. Adalı, daha düşük bir profilde kaldı. Çebi, natif bir başkan adayıyken Adalı, Orman yönetiminin devamı olarak yansıdı kamuoyuna. Çebi, tabuları yıka yıka gelip başkan oldu. ‘Blok oy var’, ‘Orman ile o da çalıştı’ vs gibi söylemleri yıkıp rekor oyla seçildi. Aziz Yıldırım-Ali Koç yarışı gibi oldu. Yönetiminin başarısı Beşiktaş için yaratacağı kaynağa bağlı. Çok ciddi borçları var Beşiktaş’ın. Yeni bir kaynak yaratmak ve futbol takımını ayağa kaldırmak zorundalar aksi taktirde Mayıs ayında bir kongre daha bizi bekleyebilir.

AVCI’YI GÖNDERMEK YANLIŞ

2-Yanlış hatırlamıyorsam bir teknik ekibin takım içindeki maliyeti yaklaşık yüzde 18’lere ulaşıyor. Zaten ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içinde olan Beşiktaş’ın teknik direktör değiştirme lüksünün olmadığını düşünüyorum. Bunun aksi bir karar ilerleyen günlerde yönetime çok daha ağır bir fatura olarak geri döner. Beşiktaş, transfer ederek değil, üreterek, yeni gençler yetiştirerek, çalışmaya ve antrenmana inanarak başarılı olmak zorunda. Mali yapısı da bunu gerektiriyor. Onun için Abdullah Avcı değişikliğinin Beşiktaş için parlak sonuçlar doğacağını inanmıyorum

GALATASARAY DERBİDE FAVORİ

3- Falcao konusu tam anlamıyla bir muamma ve bir hayal kırıklığına doğru yol alıyor. Bu konu şu an da gündeme taşınmıyorsa, bunun en büyük nedeni Andone’nin natif oyuncu olarak başarısı. Derbiye gelince... Şartlar her ne olursa olsun, G.Saray’ı daha şanslı buluyorum. Kadro kalitesi ve derinliği açısından Beşiktaş’ın önünde. Takım olarak kötü oynasalar bile bireysel olarak skoru değiştirme becerileri Beşiktaş’tan daha güçlü. Haydi biraz daha ileri gideyim: Siz Beşiktaş’tan hangi oyuncuyu G.Saray 11’ine koyarsanız? Benim yanıtım hiçbiri. Hal böyleyken Beşiktaş için geriye tek çare kalıyor. Takım halinde daha iyi mücadele etmek ve oynamak. Şu an da içinde bulundukları duygusal ortam ve gerçekler bunun da çok zor olduğunu gösteriyor.

ÜÇ İHTİMALLİ BİR MAÇ

Belki tekrar olacak ama ben her Avrupa maçında Galatasaray varsa ‘üç ihtimalli’ derim. Çünkü Galatasaray’ın genetiğinde Avrupa’da başarı var, hem de en kötü olduğu dönemde de bunun örneklerini verebildi geçmişti. Bugün hiçbir sonuç benim için sürpriz olmaz.

UĞUR MELEKE: AVCI'LI GÜNLER ARTIK SAYILIDIR YA FEDA YA GALAKTİK YOL

1- ÜÇ büyüklerin üçü de son 1 yılda seçim süreci yaşadı. Üçünde de favori olduğu söylenen Aziz Yıldırım, Dursun Özbek ve Serdal Adalı kaybetti. Üye artışı, belli ki seçmen profilini tribün profiline yaklaştırdı. Çebi’nin başarılı olması için iki yol var: Ya ortaya bir ‘feda sezonu tanımı’ koymalı; yani tekrar bir menemen profili çizip hocaya ve takıma kredi tanımalı... Ya da ekonomik olarak gemileri yakıp galaktik bir transfer politikası izlemeli. Sanırım Çebi’nin aklındaki yol, birinci yol değil.

B PLANI VAR DEMEK

2- Bir hocaya Ocak’a kadar zaman tanımak B planı düşündüğünü ilan etmektir. Hoca olsam ve başkan Ocak’a kadar süre verse, yolun sonunun gelindiğini tahmin edebilirdim. Ya da o takımın bir oyuncusu olsam, hocanın kalıcı olduğunu düşünmezdim. Bu da net bir otorite boşluğu demek. Ben de Kenan’a katılıyorum, Avcı için artık belli ki günler sayılı.

GALATASARAY KAZANIR

3- İkisi de, ligde en iyi futbol oynayan takımlar listesinde ilk 5’e giremez. Beşiktaş’ın çizgi oyuncularının profiline baktığımızda tek başarı şansı, rakiplerinin arkada boşluk vermesi. Terim de Alanya gibi dominant oynamaya kalkar ve savunmasını öne çok çıkarırsa Avcı’nın ekmeğine yağ sürer. G.Saray, sivas karşısında asker-general dengesini tutturduğu için kazandı. Asker ağırlıklı devam etmeli. Falcao için kötümser değilim. copa America oynadı ve belli ki hiç kamp dönemi geçirmedi. Belki 15 günlük bir özel kampa sokmalıydılar oynatmadan önce.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki