DERBİDE KRİPTO PARA ŞOKU!

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi kripto para atışı ile başladı...
Haberin yayılanma tarihi:09 Mayıs 2022, Pazartesi

İki Takımın Kaptanına Bir Anlamda 'Bitcoin Mi Ethereum Mu' Sorusu Yöneltildi

Tartışma yaratan durum eski FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel, İstanbul Amatör Spor Federasyonu Genel Sekreteri Asım Özdemir ve spor hukukçusu Aysu Melis Bağlan'a soruldu.

DENİZ ATEŞ BİTNEL: ETİK DEĞİL

"Federasyondan habersiz eğer sponsorluk anlaşması yaptıysa ve bilgi vermemişse bu etik değildir. Para atışında herhangi bir parayı kullanma zorunluluğu yok açıkçası... Ama FIFA hakemleri kendilerine UEFA tarafından gönderilen bir tarafından FIFA diğer tarafında Fair Play yazılı bir parayı kullanıyorlar. Zaten bu amaçla kullanılsın diye gönderiliyor bu. Diğer tarafında da Ethereum yazıyormuş. 'Bitcoin mi Ethereum mu?' diye bir soru garip de karşılanır açıkçası. Önemli olan bunun reklamını mı yaptı. Eğer yönetenlerin bilgisi dahilinde değilse hakem sıkıntıya girebilir. Eğer Federasyon bundan habersizse ve işin içinde reklam varsa hakemin savunması alınabilir. Masumane bir şey de olabilir. 'Ben sadece para atışı yaptım, ne olduğunu bilmiyorum' da diyebilir. Ama bunu bilmeyen de yoktur artık. Bu kadar büyüyeceğini de tahmin etmemiştir. Tabi biz varsayımsal olarak konuşuyoruz; Buradaki en büyük sıkıntı Bitcoin ve Ethereum'un reklam amaçlı kullanılması."

O İHTİMAL ÇOK DÜŞÜK

"Fedarasyon'un reklam veya sponsorluk anlaşmaları gereği böyle bir para atışı yaptırmış olabilir mi?" sorusuna ise Deniz Ateş Bitnel "Öyle bir şey olsa tanıtımı yapılırdı, gösterimi yapılırdı. Panolarda vs görürdük, o ihtimal çok düşük" diye yanıt verdi.

ASIM ÖZDEMİR: HAKEMİN YETKİSİNDE

İstanbul Amatör Spor Federasyonu Genel Sekreteri Asım Özdemir ise konunun hakemin yetkisinde olduğunu söyledi. Asım Özdemir  "Hakem üzerinde ne varsa onunla atmıştır. Hakemin yetkisinde olan bir şey bu. Farketmez bir taraf yazıdır bir taraf turadır, bir taraf kaledir, bir taraf toptur. Hakem belirleyebilir bunu bizim için önemli olan kalenin belirlenmesidir" dedi. 

AYSU MELİS BAĞLAN: DAMDAN İNME

Spor hukukçusu Aysu Melis Bağlan ise daha önce böyle bir durumla karşılaşılmadığını vurguladı. Aysu Melis Bağlan şöyle konuştu: 

"Çok ilginç bir konu. Daha önce böyle bir şey görmemiştik. Bu konuyla ilgili bir işbirliği yapıldı mı bilemiyoruz. Federasyonun kendi organizasyonu ve kendi eliyle yapılan bir şey olduğu için TFF'de kamuoyu ile bir işbirliği, sözleşme ve anlaşma varsa paylaşmadığı için bilemiyoruz. İşin içinde federasyon olunca böyle damdan inme bir şeyle karşılaştık. Hukuki bir şey olduğunu sanmıyorum. Hakem bireysel olarak böyle bir inisiyatif kullanamaz. Sportif ekipman talimatını uyması gerekir. Bu çok uç ve enteresan bir örnek talimatlar da eski olduğu için bunun öngörülebildiği hiçbir hukuki düzenlememiz yok. En net bunu söyleyebiliriz."

DEĞERLERİ NE KADAR?

Saat 13.00 itibarıyla bir Ethereum 36 bin 495 TL, bir Bitcoin ise 500 bin 589 TL.

Odatv

Etiketler: Kripto para   Derbi   Fb   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki