DİVAN-I TECRÜBE!

Erdem ULUS Yazdı…
Haberin yayılanma tarihi:24 Haziran 2020, Çarşamba

Tecrübe "Hayatın, İnsana Kel Olduktan Sonra Tarak Vermesidir"

Yani? Başa gelen canı yakan, acı bir öğrenme şeklidir. Öğrenmişsindir. Ama nafile! İş işten geçmiştir. Genelde acıdır.

Bir Olay Bir Durum Karsında İnsanın Hayata Karşı Öğrenmişliğidir

Öngürüdür. Pozisyon almaktır. Hamle yapmaktır. "Bir daha yaşanacak olsaydı; asla öyle olmazdı" Doğru yönetirdin süreci. Zarar görmeden, istediğine yakın bir sonuç elde ederdin, hayatın karşına çıkarmış olduğu durumu alt ederdin. Üstesinden gelirdin... Senin canını yakmış, senden alacağını almış. Öğretmiş. Artık tecrübelisin!

Peki bu neye yarar? Kime faydası var? Size değilse kime? Mesela?

*Bir sevdiğinize

*Çocuğunuza mesela

*Torununuza

*Kardeşinize

*Ya da Kulübünüze!

Gelelim Mevzuya;

Beşiktaş Süleyman Seba sonrası Üç farklı isimle 3 dönem, yaklaşık 20 yıldır yönetimsel bir acı yaşıyor. Sonuçları toplana toplana camiaya büyük bedeller ödetmeye devam ediyor. Acı acı kaybediyor ama öğrenmiyor. Her gelen başkan ve yönetimi bir birine benzer hatalar yapıyor ve farklı son bekliyor. Aynı şeyi defalarca yapıp, farklı bir son beklemek! Olmaz! Olmuyor!

İşte tam burada lazım olan şey o. Yanlıştan döndüren, gerçeği gördüren, doğru yolu gösteren. Tecrübeli. Peki kim o?

*Evde... Baba

*Sokakta... Abi

*Okulda... Öğretmen

*Kulüpte... Divan!

Kulüp Üyeliğinde 25 Yılını Doldurmuş Kişilerin Oluşturduğu Bu Üst Akıl Topluluğu Filmi Daha Önce defalarca İzlemiş Kişilerden Oluşuyor

Yönetmen ve Yapımcılık koltuğunda hayatın oturduğu bu film acı sürprizlerle dolu. İlk kez izleyenlerle birlikte yine izliyorlar. Başrol oynayanlar, alt roller, figüranlar... Kahraman sandıklarımız, filmin kötü adamlarıymış aslında!

Kötü adamlar...Filmin sonunda anlaşılıyor ki aslında "Kahramanlar" Birileri bu filmi ilk kez izliyor olabilir ama aramızda bu filmi defalarca izlemiş olanlar var. Bütün yanılgılara "Bencede" diyorlar. Filmin bir sahnesine bakıp aldananlar var. En ufak bir uyarı yok. Farklı bir mimik yok. Çoğunluk gülerken gülüyor... Yanılırken alkışlıyorlar. Üzülürken ağlıyor... Aldanırken aldanmış gibi yapıyorlar!

Süleyman Seba Sonrası 3 Dönem Bitti

Bu 4.Dönem. Serdar Bilgili Yıldırım Demirören Fikret Orman Hepsinin ortak özelliği bu camiaya verdikleri maddi manevi zarar. Şimdi Ahmet Nur Çebi. Hoş gelmedi Hoş bulmadı. Sefa getirmedi. Henüz yolun başı. Yeni bir film başladı.

Divan Kurulunda Yer Alan Değerli Büyüklerim

Filmi izlediyseniz, senaryoyu bildiyseniz, sahneleri daha önce gördüyseniz...Hemen söyleyin. Heyecanı kaçsın. Çünkü bir kez daha yanlış bir heyecana kapılacak halimiz ve her şeyden önemlisi bu yanılgıya dayanacak bir kalbimiz yok. Beşiktaş'ın üst aklı. Tecrübe abidesi. Abilerim. BJK Divan Kurulunun sayın üyeleri. Camianın kaderi göstereceğiniz duruşa sırtını dayamış durumda.

Öylesine değil. Her şey pahasına dim-dik bir çınar gibi durun orada.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki