DÜNYA FUTBOLU BİLMEZ! BİZİMKİLER BİLİR!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni, Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:26 Aralık 2022, Pazartesi

FUTBOL 8 BİLİNMEYENLİ DENKLEM DEĞİLDİR;

Ajax = Edvin Der SAR.

Milan = Franco BARESİ.

Barcelona = Jordi CRUYFF.

Bayern Münih = Oliver KAHN… Gibi isimlere teknik direktör, yönetici/idareci, CEO, sportif direktör, hiçbir şey olmazsa Scouting (Futbolcu Arama) gibi görevlendirmeler veriyor. Kariyerleri, tecrübeleri, bilgi-birikimleri ortada. Elbette ki katkı ve kaliteleri de.

PEKİ BEŞİKTAŞ’TA DURUM NE?

Koskoca asırlık camiada, maalesef hiçbir zaman bir sitem olmadı. Başkana bağlı olan bir düzen ve etrafını çevirmiş, başkanın adamlarından oluşan rezil bir işleyiş. Bugün gelinen noktada kişilere yarayan, kulübü ekonomik uçurumun eşiğine gelmesinin faturası yaklaşık 7 MİLYAR TL. BORÇ!

Sorumlulukları Hiç Yok Diledikleri Zaman Çekip Gidebilirler. Meslek, Tecrübe, Bilgi Birikimlerine Bakalım;

Ahmet Nur ÇEBİ; Demirci. Son 10 yıldır BJK’da iktidar. Ama 3 MİLYAR TL. borçla devraldığı kulübün borcunun iki kattan fazla artmasın da, hiçbir sorumluluğunun olmadığını iddia ediyor. Halen eski başkan Fikret ORMAN’a, göstermelik tazminat davaları açmaktan vaz geçip ‘Hesap Sorması’ bekleniyor. Nam-ı diğer Güçlü Başkan!..

Emre KOCADAĞ; İşletmeci. O da bir önceki yönetimden miras. Fikret ORMAN döneminde futboldan sorumlu oldu, Kartal yuvalarına baktı, son 2 dönemdir de As Başkan. Bu gün içinde, futbol kendisine bağlı. Kapalı kapılar ardında, geleceğin başkan Adaylığı için, hummalı bir mesai içerisinde olduğu konuşuluyor. Hatta o kadar yoğun ki, yüzlerce kongre üyesi kulübe kazandırmak için kolları sıvamış. Nasılsa Beşiktaş’a ne verdin de, 1 numara olmak istiyorsun? Diye soran yok. İyi günde her daim ortada. Kötü gün oldu mu, aradığınız as başkana ASLA ulaşılamıyor!..

Ceyhun KAZANCI; Menajerlikten devşirme. Passolig kurumunun da eski müdürü. Rizespor’un küme düştüğü dönemin genel sekreteri. Sonra aniden, Ahmet Nur ÇEBİ’nin müthiş futbol dehası ile koskoca Beşiktaş’ın sportif direktörlüğüne getirildi. İsmail bile olamamış Valerien Ismael’i buldu getirdi, cebine milyonları koydu gönderdi, ama kendisi halen rahat koltuğunda oturuyor. Yalnız arada küçük bir farkla. Şenol GÜNEŞ’in ilk basın toplantısında verdiği ayarla bu aralar ‘Az Konuşuyor, Çok Çalışıyor’ Yersen!..

Affınıza sığınarak, bu yazıyı bir kaç bölüme ayırdım. Dünya da futbol ile BEŞİKTAŞ’ta ki yapılan yanlış idareyi, arada ki büyük farkın örnekleriyle gözler önüne sermek istiyorum. Şimdi Ocak ayının ortasında, BJK Futbol A.Ş.’nin yeni yönetim kurulu belirlenecek. Koltuğa oturacak kişi sayısında artışa gidiliyor. Anlayacağınız ‘Pist Müsait!’ İsim – isim, bilgi/birikim ve bu kulübe ne katabileceklerini, ne götürebileceklerini 2. Bölümde yazacağım. Eğlenmeye hazır mısınız?

Hak Edene Saygılarımla
    Hakan ÖNCÜL.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki