İKTİDAR YURT DIŞINDAN GELEN YARDIMLARA KENDİ LOGOSUNU YAPIŞTIRIYOR!

Depremlerin ardından STK ve belediyelerin yaptığı hizmetleri kendisi yapmış gibi gösteren bakanlık paylaşımını kaldırdı...
Haberin yayılanma tarihi:26 Şubat 2023, Pazar

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Ardından Kükümetin Organizasyonsuzluğu Kadar Deprem Yardımlarının AKP Tarafından Sahiplenilmeside Çok Konuşuldu;

CHP'li belediyelerin bölgeye hareket eden yardım TIR'ları durdurulmuş, pankartların üstü valiliklerin pankartlarıyla kapatılmıştı. Konuyla ilgili Alman basını da bir iddiada bulundu. Frankfurter Allgemeine gazetesi, AKP'nin yurtdışından gönderilen deprem yardımları kendisininmiş gibi göstermeye çalıştığını yazdı. Frankfurter Allgemeine gazetesinin politika editörü Rainer Herman "Hatta bazı yardım malzemelerinin üzerine 'Erdoğan'ın AKP'sinin' logosunun yapıştırıldığını" iddia etti.

Haberde "Sivil savunma örgütü AFAD'ın diğer kuruluşlardan gelen yardımları kendi hizmetiymiş gibi göstermeye çalışması memnuniyetsizliği arttırıyor. Örneğin Adana havaalanına gelenlere AFAD yapıştırmaları veriliyor" iddiasında bulunuldu.

STK'ler Yaptı AKP Sahiplendi

Durumun bir benzeri deprem bölgesindeki gönüllülerin ve meslek örgütlerinin hizmetlerinde de yaşandı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre iktidar, yapılan hizmetleri “Biz yaptık’ gibi gösterdi. Haberde Tarım ve Orman Bakanlığı örnek gösterildi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin Adıyaman'da ve gönüllü veterinerlerin kurduğu hayvan tedavi çadırı Bakanlıkça 13 Şubat 2023'te “Gönüllü veteriner hekimler ve personelimiz deprem afetinden etkilenen can dostlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyor. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız” şeklinde paylaşıldı. İki gün sonra 15 Şubat'ta ise Bakanlıkça aynı çadır “Depremden etkilenen bölgelerde kurduğumuz seyyar klinikler sahipsiz hayvanlara şifa oluyor” şeklinde paylaşıldı.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medyadan, depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta kurulan çadırkentte ilaçlama faaliyetlerinin başladığını duyurdu. Ancak ilaçlama yapan ekibin ekipmanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) logosunun yer aldığı görüldü. Vatandaşlar, tepki gösterdi. MSB paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 19 Şubat 2023'te yaptığı paylaşımda “İlaç ve tedavi ihtiyacı, anında yola düşen UMKE ekiplerimizce karşılanıyor” diyerek UMKE ekiplerinin videosunu paylaştı. Ancak UMKE ekiplerinin ilaç temin ettiği gönüllü eczacılar yok sayıldı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

Deprem sonrası Hatay Havalimanı'nın pisti kullanılamaz hale gelmişti. Pistin onarılması için ABB ekipleri harekete geçti. Bölgedeki hafriyat atıklarını temizlemeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Hatay Havalimanı'nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz Kemal Kılıçdaroğlu'nu kaale almayınız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hasar alan Hatay Havalimanı'nı Kalyon İnşaat'ın onardığını söyledi, “Kalyon İnşaat orayı 5 günde bitirdi milletimize teslim etti” dedi.

 

HalkTv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki