İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI SKANDALI SONRASI İLK AÇIKLAMA!

Konya’da yaşanan skandal sonrası, Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan ilk açıklama...
Haberin yayılanma tarihi:14 Ağustos 2022, Pazar

Türkiye Atletizm Federasyonu Konya'da Düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda 'Start Zero Test Sonuçları' İlgili Bir Açıklama Yaptı

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda gerçekleştirilen atletizm yarışlarının yapıldığı Konya Atletizm Stadı'ndaki kablo bağlantısında yaşanan sorun nedeniyle, rekor derecelerin elde edildiği ve ilk üç gündeki yarışlar iptal edilmişti. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, Start Zero test sonuçlarının Dünya Atletizm Birliği tarafından görevlendirilen teknik delege ve ITO’ların (Başhakem) gözetimi altında yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Start ITO, Foto Finiş ITO, Koşular ITO ve diğer görevli ITO’ların gözetimi altında her yarışma gününde yapılan start zero test sonuçlarında kablolu sistem ile kablosuz sistem arasında bir fark oluştuğu dördüncü gün sabahı yapılan testlerde fark edilmiştir denildi.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuyla ilgili sorunun irdelendiği ve teknik delege Samuel Silva Lopes’in başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yukarıda yazılı olan ITO’lar ve yarışmada yer alan ITO’lar ile birlikte görev yapan yerel start ve foto finiş hakemleri katılım sağlamış olup, durumun kurallarda ve literatürde yer almayan ve ilk defa karşılaşılan bir husus olduğu teknik delege tarafından belirtilerek bu durumun katılımcı ülkeler, World Athletics ve LOC ile paylaşılması gerektiğine karar vererek, bir rapor hazırlanmış ardından ilgili birimlerle paylaşılmıştır. Oluşan bu durum sonrasında yarışma sonuçlarında, madalya sıralamasında herhangi bir sorun olmadığı, ilk 3 gün yarışma sonuçlarının 2023 Dünya Şampiyonası için sporcuların sıralamalarında dikkate alınmaması teknik delege tarafından Dünya Atletizm Birliği’ne önerilmiştir. Ayrıca rekor kırılan bazı branşlardaki derecelerin, rüzgar limitlerinin 2m/saniyenin üzerinde olması nedeni ile rekor olarak değerlendirilemeyeceği de Dünya Atletizm Birliği kurallarında belirtilmektedir.”

A.A.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki