Josef de Souza Transferinde Soru İşaretleri!

Beşiktaş'ın orta sahada natifleri varken neden Josef de Souza transferini gerçekleştirdiği merak konusuydu.
Haberin yayılanma tarihi:15 Eylül 2020, Salı

1.İDDİA DORUKHAN GİDİYOR

Bu önemli transfer için çarpıcı iddialar ortaya atıldı. İlk iddiaya göre sözleşme yenilemeye yanaşmayan Dorukhan Toköz'le çok yakın zamanda yolların ayrılacağı için Josef de Souza transferinin gerçekleştiği... 

İkinci Bir İddia İse Çok Daha Çarpıcı... 

Yönetim kurulunda yer alan ismini vermek istemeyen bir yönetici, Kartalhaber'e yaptığı açıklamada, Josef de Souza transferinin zorunlulukta dolayı yapıldığını itiraf etti.  Yöneticinin yaptığı açıklamada, Souza'nın menajerlik şirketi B&C Consultoria aynı zamanda Anderson Talisca'nın da menajerlik şirketi. 

B&C Consultoria Şirketi 4 yıldan bu yana, Beşiktaş'tan Talisca'nın menajerlik ücretini tahsis edemiyordu. Menajerlik şirketi geçtiğimiz geçtğimiz ay CAS'ta Beşiktaş aleyhine dava açtı.  Menajerlik şirketi dava dilekçesinde Beşiktaş'ın 402 Bin Euro'luk menajerlik ücretini ödemediğini belirterek bu parayı yüzde 5 faiziyle birlikte mahkemeden talep etti. 

Beşiktaş kulübü o dönem yaptığı açıklamada şu ifadeye yer vermişti; 

"Futbolcu Anderson Talisca'nın menajeri B&C Consultoria Şirketi tarafından şirket aleyhine CAS 2020/O/7200 nezdinde dava açıldığı bildirilmiştir. Menajerlik şirketi tarafından 402.000 Bin Euro menajerlik ücretinin İsviçre'de uygulanan faiz ile (yıllık %5) ödenmesi talep edilmiştir. Yargılama devam etmekte olup şirket bahsi geçen davaya ilişkin borç tutarını finansal tablolarına yansıtmıştır."

Karius ve Ruiz dosyaları nedeniyle sıkıntı yaşayan Beşiktaş Yönetimi, B&C Consultoria Şirketi  menajerlik şirketiyle masaya oturdu.

Yapılan ilk görüşmelerde menajerlik şirketi anlaşmaya yanaşmadı. FIFA'da Victor Ruiz ve Loris Karius başta olmak üzere birçok dosyası bulunan Beşiktaş Yönetimi,  B&C Consultoria Şirketi'nden oyuncu transferiyle bu ödemenin 3 yıla yayılmasını önerdi. Menajerlik şirketi bu teklife olumlu yanıt vererek, Beşiktaş'a Al-Ahli ile yollarını ayıran Fenerbahçeli eski futbolcu Josef de Souza'yı önerdi. Beşiktaş da bu teklifi kabul etti ve taraflar Souza için 1 Milyon Euro menajerlik ücreti karşılığında anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre Beşiktaş, B&C Consultoria Şirketi'ne 1 Milyon Euro'yu 2 yıl içinde taksitlerle ödeyecek. Şirket de bu anlaşmaya göre CAS'ta Beşiktaş'ta açtığı davayı geri çekti. Beşiktaş Yönetimi dün resmi sözleşemeye atan Souza için kulübün kasasından çıkan ücreti açıklamamıştı.

Beşiktaş Yönetimi bu transferle rahat nefes aldı. Yönetimin önümüzdeki günlerde başta Victor Ruiz ve Loris Karius olmak üzere ödeme yapılmadığı için Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet eden futbolcuların menajerleriyle de görüşmeler yapacağı belirtildi.

Kartalhaber

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki