KARNIYARIK TARİFİ!

Alen MARKARYAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Ekim 2019, Pazar

Bu satırları okuduğunuzda son 10 gündür spor kamuoyunu meşgul eden, Beşiktaş başkanlık seçiminin finalinde olacaksınız.

İnsanlara kongreden önce Beşiktaş maçının olduğunu, dikkatleri ve öncelikli ağırlığı biraz da maça vermeleri gerektiğini kavlimizce anlatmaya çalıştık, O kadar.

Milli maç arası olmasına rağmen, yani eksiğin, gediğin kapatılması bir elzem ve bir fırsatken, yine maça 5 eksikle çıkıyoruz. Kilit yerlerdeki N’Koudou ve Ruiz’in sakatlığı sıkıntılı gibi durmakta.

Ne diyelim hayırlısı. Maç her Beşiktaş maçı gibi rakibin Beşiktaş’a ön tarafta baskısıyla başladı. Madem bu iş moda haline geldi, vaziyetten durum çıkarmak mecburidir nitekim!!!

Oyun sete dönüştüğünde kilidi açamamak gibi bir problemin varlığından hepimiz şikayetçiyiz herhalde. Böyle olmasına rağmen geri pas hastalığı, hasta edecek şekilde bulaşmış üstümüze. Bir an evvel kurtulmamız gerekiyor. Topu kanatlara taşıyamamak ve ileride çoğalamamak ilk 20 dakikada başlıca gördüklerimiz. Bu arada hakemin Ankara’nın sert oyununa fazla müsamaha gösterdiğini de notlarımız arasına almamız gerekiyor. Bir Beşiktaş atağında Burak’ın ters koşu yapıp Diaby’nin önünü açması ve bu futbolcunun seri driplinglerle kaleciyle karşı karşıya kalması, temaşa olarak göze hoş gelse de netice olarak baya zayıf kaldı. Negatif tabloya, hızlı çıkamamak, ve gol pozisyonuna da girememeyi de ekleyip ilk yarıyı bitirelim. İkinci yarıda Ankaragücü geriye yaslanınca biz ileriye çıkmaya başladık. İlk yarıya nazaran daha fazla hücumu düşünüyorduk, lakin arkaya atılan toplara bir türlü engel olamıyor ve tehlike yiyorduk.

Yine de öne doğru oynama dürtüsü iyiydi.

Sonra Burak sakatlandı. Bir umut, Umut girdi. Bu arada Ankaragücülü futbolcu kırmızıya takıldı. Şunu itiraf etmeliyim ki, ceza sahası önü hatta içinde devamlı pas yapmaya çalışmak, hiç şutu düşünmemek isyan derecesine getirdi bizi. Dakika 77 olmuş, tek bir etkili şut çekilmez mi kaleye! Nedir bu özgüvensizlik anlamadım. Elin oğlu 30 metreden bam güm topa vuruyor. Biz hala karnıyarık tarifi gibi top oynuyoruz.

Hele Diaby’nin kaçırdığı bir gol var ki, topa vuruşu Ali Nazik, sonuç İmam Bayıldı!

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki