KATAR 'SAHTE TARAFTAR' KULLANIYOR!

Tartışmalı Dünya Kupası'nda son iddia...
Haberin yayılanma tarihi:17 Kasım 2022, Perşembe

Katar, Dünya Kupası Öncesinde Yüzlerce "Sahte Taraftara" Kameralar Önünde Geçit Töreni Yapmaları İçin Para Ödemekle Suçlanıyor

TikTok'ta Katar'ın ilk resmi topluluk platformu olarak adlandırılan Qatar Living, başkent Doha'da ellerinde bayraklar, boyalı yüzler ve pankartlarla yüzlerce farklı ülkeden gelen "taraftarların" videolarını yayınlıyor. Ancak internet kullanıcıları bu taraftarların gerçek mi yoksa zaten Katar'da yaşayan göçmen işçiler mi olduğundan şüpheleniyor.

Bir klipte Doha Corniche'de bayrak sallayan sözde Brezilya taraftarları görülürken, diğerlerinde Portekiz, Arjantin, Gana, Kamerun ve Tunus taraftarları görülüyor. Bir başka paylaşımda ise İngiltere taraftarlarının "Şampiyonluk evimize geliyor" yazılı bir pankartla sokaklarda yürürken tezahürat yaptıkları ve davul çaldıkları görülüyor.

Aynı Taraftarlar Farklı Videolarda Da Var

Taraftarların davranışları dikkatlice düzenlenmiş ve sahnelenmiş gibi göründüğünden dolayı bazı internet kullanıcıları, sözkonusu taraftarların meşruiyetini sorgulamaya başladı.

Bazıları Katar'ı, geçit törenlerini "sahte" taraftarlar kullanarak düzenlemekle suçladı ve taraftarların Dünya Kupası'nın başlamasına bir haftadan daha kısa bir süre kala neden kitleler halinde geldiklerini sorguladı. Diğer sosyal medya kullanıcıları ise aynı "taraftarları", farklı ülkelere desteklerini gösteren ayrı videolarda gördüklerini iddia etti. Bazıları da kalabalıkta hiç kadın taraftar olmadığına dikkat çekti.

Katar ilk kez "sahte" taraftar çalıştırmakla suçlanmıyor. 2014 yılında da büyük ölçüde boş olan sahaları dolu göstermek amacıyla göçmen işçileri taraftar olarak çalıştırmakla suçlanmıştı.

HalkTv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki