KATAR YOLU ZORLUK DOLU!

Türkiye’nin Cebelitarık’ı 6-0 yenmesinin yanında Norveç’in Letonya ile 0-0 berabere kalması, takımımızı bir anda averajla ikinci basamağa taşıdı...
Haberin yayılanma tarihi:15 Kasım 2021, Pazartesi

UMUDUN ADI TÜRKİYE

Hollanda’nın Karadağ ile 2-2 berabere kalmasıyla birlikte Türk Milli Takımı son haftaya girerken Play-Off turnuvası oynayabilme anlamına gelen ikincilik için önemli bir avantajı yakalarken grubu az da olsa birinci bitirme ihtimali de belirdi. (Türkiye Karadağ’ı, Norveç de Hollanda’yı yener Türkiye averaj olarak Norveç’ten daha iyi durumda olursa)

Play-Off Sistemi Nasıl Olacak?

Peki yer alma ihtimalimizin şu anda oldukça yüksek olduğu Play-Off turnuvası nasıl düzenlenecek. 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde maçlar 6’şar takımlı 9 Grup ile oynandı. 9 grup birincisinin doğrudan Rusya bileti almasının ardından en iyi 8 grup ikincisi çift maç eleme sistemi ile Play-Off turunda oynayarak Avrupa’dan katılacak diğer 4 takımı belirlediler. Çünkü 2018 Dünya Kupası öncesinde Uluslar Ligi henüz düzenlenmediğinden takımlar yalnızca gruplarda mücadele eden ikincilerden seçilmişti.

Play-Off Maçları Mart 2022'de Oynanacak

Avrupa’da 2018 Dünya Kupası sonrasında Uluslar Ligi’nin devreye girmesi ve turnuvadan 2 takıma Play-Off’da yer alma şansı verilmesiyle FIFA ve UEFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde hem grup maçları siteminde hem de Play-Off Turu statüsünde değişikliğe gittiler. Bu kez takımlar 5’i 5 takımlı 5’i 6 takımlı 10 gruba dağıtıldı ve statü 10 grup birincisinin doğrudan katılımı şeklinde değiştirildi. Play-Off turu ise mini bir turnuva haline getirildi. Bunun nedeni ise Play-Off’da takım sayısının 8’den 12’ye çıkartılmasıydı. Elemelerde ikinci sırayı alan 10 takım ile Uluslar Ligi’nden gelecek iki ekibin de dahil olacağı turnuva, 2022’de 24-25 ve 28-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Turnuva Sistemi İlk Kez Uygulanacak

Ancak burada yine ilk kez uygulanacak değişik bir turnuva sistemi göreceğiz. Seri başı takımlar 6’lı gruplarda yer alan ikincilerin son sıradaki takımlarla oynadıkları maçlarda aldıkları puanların silinmesi sonrasında diğer beş 5’li gruptaki ikincilerle yapılacak karşılaştırmada ortaya çıkacak sıralama ile belirlenecek. Bu karşılaştırma sonrası belirlenen en iyi 6 ikinci, seri başı potunda yer alırken diğer 4 takım ile Uluslar Ligi’nden gelen 2 takım seri başı olmayanlar potunda olacaklar. Kura çekiminde seri başı takımların isimleri önce çekilecek ve bu takımlar tek maç eleme sistemi ile oynanacak maçta (yarı final) ev sahibi olma avantajına sahip olacaklar. Sıra ile çekilecek kurada ilk iki eşleşme Play-Off A Grubu, ikinci iki eşleşme Play-Off B Grubunu, üçüncü iki eşleşme ise Play-Off C Grubunu oluşturacak.

Kazanan Takımlar A-B-C Finallerine Yükselecek

Tek maç üzerinden oynanacak final müsabakalarının hangi takımın sahasında oynanacağı ise bu kez kura ile belirlenecek. Kazanan 3 takım Katar biletini alacak. Türkiye’nin grubunu ikinci sırada tamamlaması halinde puanının ve averajının düşük kalacak olması nedeniyle seri başı olma ihtimali ise çok az. Yarı finalde takımımızı deplasmanda zorlu bir tek maç bekleyecek.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki