Kevin Sergen Boateng!

Ali ECE yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:09 Şubat 2020, Pazar

Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetimindeki 2. maçına da yüksek tempoda başladı.

Tempoyu yükselten ana faktörler yine karşı pres ve direkt hücum stratejisiydi. Her zaman özel bir futbol zekâsına sahip olan Yalçın, teknik direktörlüğünde de bu sayede güncel futbolun belirleyici dinamiklerini gayet iyi analiz ediyor.

Ozan Tufan özeli, Alanya ve Malatya genelinde olduğu gibi oyuncu kadrosuna da taktik direktif olarak anlatıyor.

Disiplinli bir teknik direktör olan Sergen Yalçın anlamayanın da hiç adına, kariyerine bakmıyor: Bu yüzden inatla tek pas oynamak yerine sürekli top ayağına gelince mental yorgunluk sebebiyle eveleyen geveleyen Ljajic yerine 2. yarıya Boateng ile başladı. Belirleyici katkı ise Beşiktaş’ın topu rakip kaleye yakın yerlerde kazanmaya çalışması ve 16’da Ruiz’in bile rakip ceza alanı ile orta saha arası bölgede karşı prese katılması. Pres de aynı şekilde öncelikle kısa yoldan gole gitmek için yapılınca gerçekten etkili.

Gecenin Sorusu

Alper Ulusoy’a sormak istiyorum: 54’te Gökhan’a sarı gösterdiğiniz müdahalenin daha serti 55’te Diaby’e yapılmadı mı? Sarı kart ya da ikisinde de kart göstermedenfaul vermek standardının gereği değil mi? Vida’nın ayağına basılmasını atladın. Gökhan- Kenan pozisyonunda Gökhan, “Var’a bak” diyorsa bir zahmet bakıver.

Maçın Starı

Gökhan Gönül, yine sahanın en iyisiydi. Elneny, daha çok iki stoperin arkasına sarkarak oynadı ve stoperlerinin ileri çıkan beklerin çaprazına ekstra sağ iç sol iç olarak konumlandırılmasını sağladı. Bu düzen Gökhan’a çok uygun.

Maçın Olayı

Boateng’in ilk maçında ilk golünü atmasını sağlayan şık vuruşu. Ayrıca Ganalı yıldızın fiziksel açıdan bu kadrodaki bazılarına göre eksiği yok fazlası var.

Kısa Mesaj

Sergen Yalçın'la yakalanan hava çok önemli. Sezonun kalanında şampiyonluk mücadelesi tabii ki devam etmeli ancak bir yandan bir dahaki sezon Sergen Yalçın futbolunda daha verimli olabilecek potansiyelde oyuncular ile şimdiden temasa geçilmeli.

Fanatik

 

Etiketler: Ali Ece   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki