KRİPTO PARA VURGUNU!

Bitcoin saadet zinciri' kurup, 328 kişiyi 24 Milyon lira dolandırdılar...
Haberin yayılanma tarihi:27 Şubat 2021, Cumartesi

Bitcoin üreteceğiz diyerek kurdukları “piramit” sistemiyle saadet ve yüksek kazanç vadeden şebekeye İstanbul merkez olmak üzere 15 ilde düzenlenen operasyonda 19 şebeke üyesi yakalanıp gözaltına alındı.

Savcılığa ve emniyete giderek dolandırıldıklarını söyleyen ve şikayetlerinde, “Bitcoin” üretmek için sistem kuran kişilere para verdiklerini ve yatırım için getirdikleri her 2 kişi için dijital para alacaklarının vadedildiğini söyledi. Ancak yeni gelen her 2 kişi için paralar katlanarak dijital cüzdanlara yatırılması gerekirken şebekenin cüzdanında kaldı. Şebeke mağdurlarının şikayetiyle siber polis ekipleri savcılık talimatıyla kovuşturma başlattı.

19 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Yapılan çalışma ve mağdur şikayetlerinde şebekeye inanan bir çok kişinin, dolandırıcıların katılım için belirledikleri paraları şebekeye verdikleri, ilk başta bir kaç kez para aldıkları ancak ilerleyen süreçte para alamadıkları belirlendi. Aynı yöntemle şebeke tarafından 328 kişinin mağdur edildiğini tespiteysen polis şebekenin 37 üyesini tespit edip harekete geçti. Araştırmaların ardından bu sabah İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya’da düzenlenen baskınlarda şebeke mensubu 19 şüpheli ekiplerce yakalanıp gözaltına alındı.

EMNİYET VATANDAŞLARI UYARDI

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülürken dijital parayla saadet zinciriyle ilgili şu ana kadar belirlenen vurgunun miktarı da tespit edildi. Yapılan çalışmalarda şebekenin mağdurlardan 1 milyon 270 bin 779 avro, 4 milyon 177 bin 374 TL ve 12 bin Amerikan doları para aldığı tespit edildi. Şebekeye yönelik çalışmasını sürdüren ve polis son dönemlerde artış gösteren bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

DHA

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki