''KRİTİK GALİBİYET!''

Fatih DOĞAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:22 Kasım 2020, Pazar

Şampiyonlar Ligi'ni yüksek tempo ve kalitede oynarken diğer tarafta ligi götürmek kolay iş değil.

Başakşehir'in kafa dağınıklığını daha maça istekli başlayan Beşiktaş affetmedi. Maça daha tedirgin çıkan, Kovid- 19'un sarstığı ve defans hattını düşürdüğü Beşiktaş'tı. Sergen Yalçın'ın toz kondurmadığı Welinton ve N'Sakala'nın yanı sıra Vida ve Rosier de Kovid nedeniyle sahada yoktu. Kaleci Ersin cezalıydı. Geri dörtlüde oynayan Dorukhan, Necip, Montero ve Rıdvan olmayanları neredeyse aratmadı.

Konya'da 3-1 yenildikten sonra maçın başında sakatlanıp çıkan Welinton için "Welinton olmayınca gördünüz mü?" diyen Sergen hocaya adeta "Biz de buradayız!" dediler!

Rıdvan solda hem savunmada hem hücumda çok etkiliydi. Arı gibi çalıştı. Dorukhan emaneten oynadığı sağ bekte çok iyiydi. Necip ve Montero yenilen golde pozisyon hataları olsa da olmayanları aratmadı. Maçın en kritik noktası ev sahibinin ilk 65 dakika ofansif ve arzulu oyunuydu. Başakşehir'in oyununu, planını bozdular. 1 gol ve 1 asistle oynayan Atiba'nın liderliğinde Aboubakar, Souza, Larin, Ghezzal çok etkiliydi. Ancak en önemli farkı kanatların, Rıdvan ve Dorukhan'ın oyunu desteklemesi oldu. Sergen Yalçın dakika 57'de takımına kenardan "İleride basın" diye bağırıyor. Haklıydı. Savunman kötüyse, risk yapacağın en akıllıca iş ilerde basmak. Son 20 dakika bunu başardı. Başakşehir'in bulduğu net pozisyonlar ve Gulbrandsen'in gollerinin ana nedeni Siyah-Beyazlı takımın yorulması ve oyuncu değişikliklerinden Sergen hocanın istediği verimi alamamasıydı. Beşiktaş çok önemli ve kritik bir galibiyet aldı.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki