'LİGLER BAŞLAMADAN SON ÇIKIŞ!'

Alen MARKARYAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:04 Ağustos 2021, Çarşamba

Sokaklarda Büyüdüm Desem Yeridir

Pazarlarda ağaçlardan topladığımız meyveleri satmaktan tutun da, kapalı çarşının o ufacık metrekareli dükkânlarında çıraklığa kadar, o dükkanda kalfalığa, atölye patronluğuna kadar Bakmayın şimdi ocakbaşı olduğuna.

90'ların Başında 12-13 Kişilik Kuyumcu Atölyem Vardı

Sonra az bir şey emlakçılık, bar işletmeciliği, televizyonda spor yorumculuğu, gazetede yazarlık ve Aleni Ocakbaşı... Ve hepsini içinde barındıran Beşiktaş amigoluğu... Sokaklarda büyüdüm diyorsam sallamıyorum yani... Neresi Arnavut kaldırımı, hangi sokak parke taş, nere yokuş nere bayır bilirim... Şimdi diyeceksiniz ki bunları niye yazdın? Bugünkü köşemde halkın, sokaktaki ve masa başında çalışan vatandaşın günlük yaşamda hangi sorunlarla karşılaştığını yazmak ist...

TAKSİLER

Her meslek grubunda olduğu gibi burada da işlerini layıkıyla yapanlar var Hiç itirazım yok... lakin aşağı yukarı 2 aydır bulunduğum yerden 3 ayrı taksi durağıyla çalışmama rağmen araba bulamıyoruz sokaklar ha keza... Araba boş geçiyor almıyor seni.... Geçen gün Şişli meydandan Osmanbey oradan Rumeliye kıvrıldım ve Teşvkiye camii önü... En az yanımdan 15 boş taksi geçti en sonuncusu aldı o da hasta Beşiktaşlıymış... Biri diyor ki yemeğe gidiyorum öteki eliyle telefon işareti yapıyor diğeri nereye gidiyorsun diyor. Durağa gidiyorum diyenler, hanım bekliyor dümenleri gırla.

Dedim Ki Beşiktaş'lıya Nedir Bu Durum?

"Karşıdan buraya buradan da karşıya geçenler gidecekleri yere boş gitmiyorlar abi." dedi. Telsiz ağı var birbirleriyle paylaşıyorlar bir konumu merkez bellemişler mesela bir benzin istasyonu ya bir köprü girişi gibi... Bir sürü taksi türü var internetten bile araba çağırıyorlar. Dolayısıyla sokaktaki adam ters ayakta yakalanıyor, araba bulamıyor... Örneğin ben Balmumcu'dan arabaya biniyorum 1. Köprüden karşıya diyorum Şoför şöyle bir bakıp "Abi ben seni Sait Çiftçi'nin önünde indirsem karşıya geçen arabalara bindirsem?" "Şaka mısınız kardeşim" diye bi' başlıyoruz! Eyvah eyvah... Ve bu taksi bulamama ile ilgili ciddi şikayetler var çare çok ama ben yalnızca sorunları dile getiriyorum.

Taksi sektörü bir amme hizmetidir ve vatandaşın pozisyonuna göre ayarlanmalıdır son maçsız haftalar zincirinin son halkasındayız öbür hafta 40 maçlık serüvene merhaba diyeceğiz. Hoş gele sefa gele...

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki