Michy Batshuayi Patlaması!

Beşiktaş’ın Yeni Malatyaspor’u 3-0 mağlup ettiği mücadelede, yeni golcüsü Michy Batshuayi, attığı goller ve mücadelesiyle büyük beğeni topladı...
Haberin yayılanma tarihi:13 Eylül 2021, Pazartesi

Tek Sezonluk Aşklara Son Verebilecek Mi?

Karagümrük ve Malatyaspor maçlarındaki katkısıyla dikkat çeken Batshuayi, ne kadar isabetli bir transfer olduğunu henüz ilk maçlarında gösterdi.  Beşiktaşlı taraftarlar şimdiden Batshuayi’nin önümüzdeki sezonlarda takımda kalmasının planlarını yapmaya başladı.

Beşiktaş Uzun Zamandır Kadrosundaki Golcülerle Yollarını Erken Ayırmak Zorunda Kaldı

Beşiktaş’ı son uzun soluklu golcüsü 2010-2011 sezonunun devre arasında takıma katılıp 2013-2014 sezonu sonuna kadar 3,5 sezon boyunca Beşiktaş forması giyen Hugo Almeida oldu. Zaman zaman kritik goller atsa da performansıyla genelde eleştirilen Hugo Almeida, Beşiktaş formasıyla çıktığı 110 maçta 47 gol ve 20 asistlik bir performans sergiledi.

Almeida Sonrası Beşiktaş, Chelsea’nin Golcüsü Demba Ba’yı Kadrosuna Kattı

Tribünlerin sevgilisi olan ve adına besteler yapılan Demba Ba, 44 maçta 27 gol 7 asist gibi önemli bir performansa imza atmasına rağmen sezon sonunda Çin’den gelen astronomik teklife evet deyip Beşiktaş’tan ayrılmak zorunda kaldı. 2016-2017 sezonunda sakatlıktan çıkıp yeniden Beşiktaş’a gelen Demba Ba, Beşiktaş formasını 2 maçta giyip 1 gol atabildi.

Demba Ba’yı Çin’e Gönderen Beşiktaş, 2015-2016 Sezonuna Mario Gomez İle Başladı

Demba Ba’yı çabuk unutturan Alman panzeri 26 gol 6 asistlik katkısıyla ligi gol kralı olarak tamamladı ve Beşiktaş’ın şampiyonluğuna büyük katkı sağladı. Beşiktaş’ta kiralık olarak oynayan Gomez’in bonservisi alınamadı ve Wolfsburg’un yolunu tutan Gomez, bir sezonda en çok iz bırakan oyunculardan biri olarak tarihte yerini aldı.

Gomez’in Yerini Dolduramayacağı düşünülen Beşiktaş 2016-2017 Sezonuna Porto’dan Vincent Aboubakar’ı Kiralayarak Başladı

Sezona tutuk başlayan Kamerunlu yıldız daha sonra Cenk Tosun’la değişmeli olarak kanatta ve merkezde görev aldı. 12 gol 4 asist ürettiği lig performansıyla şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Aboubakar, sezonu toplamda 19 gole tamamlarken partneri Cenk Tosun’un sezonu toplamda 24 golle tamamlanmasında büyük rol oynadı ancak Aboubakar’da da bonservis sorunu çözülemedi ve Porto’ya geri döndü.

2017-18 sezonunda Beşiktaş bu kez birinci santrforu olan Cenk Tosun’u gelen büyük teklif dolayısıyla elden çıkarmak zorunda kaldı. 2014-2015 sezonunda rotasyon oyuncusu olarak geldiği Beşiktaş’ta birinci santrforluğa yükselen Cenk Tosun, 1,5 sezon sonra Everton’un yolunu tuttu. Aboubakar ve Cenk Tosun’un boşluğunu Negredo ve Vagner Love ile doldurmayı düşünen Beşiktaş, iki golcüsünden de istediği performansı alamadı. Büyük maliyetlerle Beşiktaş’a gelen Negredo ligde sadece 7 golde kalırken, Beşiktaş’a gol kralı olarak gelen Vagner Love 1,5 sezonda yalnızca 11 gol atabildi.

2018-2019 Sezonunun Devre Arasında Taraftar Tepkisine Rağmen Beşiktaş’a Geri Dönen Burak Yılmaz yarım Sezonu Çok İyi Geçirerek Kendini Kabul Ettirdi

2019-2020 sezonuna da Beşiktaş’ta başlayan Burak Yılmaz, takımın en büyük hücum silahı olduğu 1,5 sezonda 40 lig maçında 24 gol 8 asist üretse de sezon sonunda yüksek yıllık ücretinden dolayı takımdan ayrılmak zorunda kaldı. 2020-2021 sezonunda Burak Yılmaz yerine Aboubakar’ıbu kez kariyerinin bitme noktasında Türkiye’ye getiren Beşiktaş, oyuncudan hiç kimsenin beklemediği bir verim aldı. 2016-2017 sezonunda şampiyonluk yaşayan Aboubakar, Beşiktaş’a ikinci gelişinde de şampiyonluk ve Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Beşiktaş’la olan sözleşmesindeki opsiyonu uzatmayan Aboubakar, Beşiktaş’taki ikinci tek sezonunu 29 maçta 16 gol 5 asistle tamamladı ve Beşiktaş’ın tek sezonluk aşklarından oldu.

Beşiktaş şimdi, 1 yıllık kiraladığı Michy Batshuayi ile uzun süreli bir serüven yaşamanın hesaplarını yapıyor. Siyah-Beyazlı taraftarlar da daha şimdiden, Belçikalı golcüyü uzun yıllar Siyah Beyaz forma altında görmek istiyor.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki