OĞUZHAN ÖZYAKUP GERÇEKLERİ!

Üst üste iki şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi grubundan yenilgisiz çıkan Beşiktaş'ın en önemli parçalarından biriydi...
Haberin yayılanma tarihi:30 Ekim 2020, Cuma

A Milli Takım'a da çağrılan bir isimdi. Hatta Mircea Lucescu onu çağırmayı unuttu diye futbol kamuoyu kıyameti kopartmıştı.

2 yılı aşkın bir süredir ortada görünmüyor. Beşiktaş taraftarı soruyor: "Oğuzhan sana ne oldu?"  Sahip olduğu yeteneklerle milli takımın da değişmezleri arasında olması gereken Oğuzhan Özyakup, kariyerinin en olgun döneminde yedek kulübesinde oturuyor. Daha da kötüsü bunu pek dert eden bir tavır da sergilemiyor.

Sergen Yalçın İle Yeniden Doğacaktı

Üstelik son yılların oyuncu bazında en düşük profili Beşiktaş'ında kendine ilk 11'de şans bulamıyor. Formasını, düz tabir edilen oyunculara kaptırmış durumda. Geçen sezonun devre arasında 'hava değişimi' kabilinden doğduğu ülke olan Feyenord'a gitti. Çünkü burada bunalmıştı. Taraftarla arasına kara kedi girmiş ve bir türlü çekilmiyordu da. Feyenoord'a kiralık giderken aslında kafasında dönmek yoktu. Çünkü havalimanında yaptığı açıklama, kiralık giden bir oyuncudan ziyade bir daha dönmemek üzere giden bir oyuncunun konuşmasının kodlarını içeriyordu. Fakat pandemi süreci satın alma opsiyonunu rafa kaldırmış olmalı ki bu sezon Beşiktaş'a geri döndü.

Devre arası giderken de yeni teknik direktör Sergen Yalçın ona "Kal" demişti. Haliyle yeni sezon öncesi herkes Oğuzhan'ın Sergen Yalçın ile yeniden toparlanacağını bekliyordu. Yalçın'ın futbolla yeniden barıştırdığı Ozan Tufan örneği de en büyük umut kaynağıydı. Ancak siyah beyazlılar Avrupa ve ligde geride bıraktığı 7 maçta beklenen Oğuzhan'ı göremedi. Son iki lig maçında süre dahi almadı.

Aldığı Süre Düşmeye Başladı

Oğuzhan Özyakup, 2018-19 sezonundan itibaren başlayan düşüşünü bir türlü durduramadı. Ortalama 50 dakika süre aldığı sezonda fiziksel olarak eski gücüden uzaklaşan oyuncuya, sahip olduğu vasatın üstü teknik özellikler yetmedi. Mental dağınıklığı sahadaki oyununa bariz şekilde yansır oldu. Geçen sezon tek devre kaldığı Beşiktaş'ta üç ayrı kulvarda sadece 21 maçta forma giydi. Ancak 11'i ilk onbirdeydi. Süre olaraksa yaklaşık bin dakika. Maç başı ortalaması bir önceki sezonun da gerisine düştü: 47 dakika...

Özel Hayatında Sıkıntılar Mı Var?

Ve yeniden dönüşe imza atması beklenen bu sezon... Sergen Yalçın, 7 resmi maçın 4'ünde görev verdi. 2'si lig, 2'si de Avrupa maçı. Bu maçların 2'sinde ilk 11'de başladı. Toplam 225 dakika süre alan Oğuzhan maç başı ortalaması  56 dakika civarında. Önceki iki sezona göre küçük bir düzelme var. Fakat yetmediği kesin. Duygusal bir insan olan Oğuzhan Özyakup'un özel hayatındaki gelişmelerden de etkilendiği konuşuldu. Ki eski Beşiktaşlı futbolcu ve bugünün televizyon yorumcusu Tümer Metin'in Denizlispor maçından sonra TRT Spor'da yaptığı yorumda "Kulübede iki 10 numara oturuyor. Birisi Ljajic, birisi Oğuzhan. Birinin kız arkadaşı ile sorunu var diye 1.5 senedir ortada yok, birinin... Neyse beni konuşturmayın ne olur ya" derken, kast ettiği isimlerden biri oydu.

Oğuzhan Özyakup Neden Düşüşe Geçti?

1-Duygusal, kırılgan ve gelgitleri çok olan yapısı onun düşüşünün en büyük nedenlerinden biri.

2-Aşırı hırslı bir yapısının olmaması.

3-Taraftarlarla yaşadığı sorunlara karşı ayakta kalamaması; bunu deneye çalışsa da başaramayıp sinmesi.

4-Adem Ljajic'in gelişiyle yedek kalması ve bunu kabullenmesi.

5-Her şeye rağmen hocalarının verdiği şansların ona biçilen değerden kaynaklandığını kavrayamaması.

6-Fiziksel olarak temposunu artıramaması.

Kontratı Kırdı Sıra Sahada

Hollanda dönüşü Beşiktaş ile olan mukavelesinde indirime gitti. Kulüp tarafından resmen açıklanmasa da 2.5 milyon Euro olan yıllık kazancını 1.2 milyon Euro'ya indirdi. Döviz kurunun uçtuğu bir dönemde gerçekten büyük bir özveri örneği oldu.

Siyah beyazlı taraftarlar şimdi ondan futbola da eski günlerdeki gibi büyük bir iştahla sarılmasını, takımın değişmez oyuncusu olmasını; kısaca 'Ozi'lerini istiyor. Şenol Güneş ile üst üste yakalanan iki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Oğuzhan Özyakup'a Beşiktaş'ın bugün daha çok ihtiyacı var. Bakalım o bunu fark edip, kendisini baştan yaratacak mı? Ve elbet onun dilinden en iyi anlaması beklenen Sergen Yalçın'a da büyük görev düşüyor...

Oğuzhan Özyakup'un İstatistikleri

Beşiktaş    →   272 maç  - 31 gol - 57 asist
Feyenoord →     4 maç  -  1 gol
Arsenal      →    2 maç
Milli Takım →   43 maç -  1 gol

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki