RAKIDA VERGİ ORANI YÜZDE 260'A ÇIKTI!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, içkilere gelen zamlara tepki gösterirken, böyle giderse 70'lik rakı 3 aya 1000 TL olacağını belirtti...
Haberin yayılanma tarihi:17 Ocak 2023, Salı

 VERGİ YÜZDE 250'Yİ GEÇTİ!

Örneğin 45 derece alkollü 70 cl bir şişe rakının vergisiz fiyatı 114 lira ancak satış fiyatı 408 lirayı buluyor yani vergi miktarı yüzde 258'e çıkıyor. Yani vatandaş, çıplak fiyatın 2,5 katını vergi olarak ödüyor.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş "fahiş" olarak nitelendirdiği zamlara tepkili. Bu vergilendirmelerin toplum sağlığını düşünüldüğü için değil, rövanşist bir tutum sergilenerek yaşam tarzına müdahale amacıyla yapıldığını ileri süren Aybaş, mart ayında eylem hazırlığında olduklarını söyledi.

'BÜYÜK RAKININ BİR KADEHİ SİZİN GERİSİ DEVLETİN'

Aybaş, "Vergilendirilmiş alkol, ülkemizde caizdir. Aksini iddia ediyorlarsa içkiden vergiyi kaldırsınlar. Alkolde ÖTV'yi kaldıranın yüzde 10 blok oyu garanti. Doğalgaz ve elektriğe de zam geliyor, orada da mı toplum sağlığı düşünülüyor? Vatandaşın sağlığını korumak istiyorsan doğru fiyatlandırma yap. Bu ülkede üretiliyor bunlar. Dünyada üzüm üretiminde ilk 5'teyiz ama bandrol kotası var, o nedenle Avrupa'ya satılıyor. Bir 70'lik rakıda bir kadehi sizin, gerisi devletin" dedi.

Tekel bayileri ve alkol satışı yapan yerlerle, tüketicilerin vermiş olduğu vergilerle ülkenin ayakta kaldığını savunan Aybaş'a göre böyle giderse 70'lik rakı 3 aya 1000 TL olacak.

Patronlar Dünyası 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki