SADETTİN TANTAN 'ÖNCE TEMİZLİK SONRA PARA!'

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, Türkiye Bankalar Birliği'yle yapılacak anlaşma öncesinde uyardı...
Haberin yayılanma tarihi:21 Haziran 2019, Cuma

DENEYİMLİ devlet adamı ve İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, Türkiye Bankalar Birliği ve Süper Lig kulüpleri arasındaki anlaşmayı değerlendirdi.

Kulüplerin içindeki yolsuzluk düzeninin devlet eliyle temizlenmeden milletin parasını vermenin hiçbir faydası olmayacağını belirten Tantan, "Kulüplerde, kirli ve kimliksiz kişilerin hâkimiyeti devam ettiği sürece milletin 1 lirasının bile bu düzene teslim edilmesi, namuslu insanların alın terine ihanet etmektir" dedi.

ÖNCE TEMİZLİK  SONRA PARA

Eski İşleri Bakanı Tantan "Kulüplerde, kirli kişilerin hâkimiyeti devam ettiği sürece milletin 1 lirasının bile bu düzene teslim edilmesi, namuslu insanların alın terine ihanet etmektir"  ifadelerini kullandı.

Suça Ortak Oluyorlar

SİYASETİN, kulüplerin içinin yolsuzluk yapılarak boşaltılmasına ses çıkarmayarak kirli ilişkilere göz yumduğuna vurgu yapan Tantan, "Türk sporunda organize boyuta ulaşmış bir yolsuzluk hareketi bulunmaktadır. Ülkeyi yönetmekle yetkili siyasi erk, bu organizasyonun peşine düşüp vatandaş adına hesap sormuyorsa, bu suça ortak olmuştur. Şimdi ortaklar, milletin parasıyla, verdikleri yarayı kapatma derdine düştü. Bu kesinlikle kabul edilemez" diye konuştu.

Bunun Manevi Zararı da Var

GENÇLERİN kulüpleri yöneten isimleri kendilerine rol model olarak gördüğünü kaydeden Tantan, şöyle konuştu: "Kulüplerin; ne olduğu belli olmayan, kirli ilişkilerin esiri olmuş karakterlere teslim edilmesinin sadece maddi zararı yoktur. Bu işin bir de topluma manevi etkisi var. Gençlerimiz bu insanları kendilerine rol model olarak görüp etkileniyorlar."

Kahraman Muamelesi Görüyorlar!

SADETTİN Tantan, konuşmasını şöyle bitirdi: "Kulüplerin sırtına bir kene misali yapışmış olan insanlar ceza almadıkları sürece kahraman muamelesi görüyorlar. Rantın ortaya çıkardığı kahramanlar cezalandırılmadan ve komple temizlik yapılmadan devlet eliyle bu kirli düzene yardım etmek, milletin vicdanında rahatsızlık yaratacaktır."

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki