'ŞAMPİYONU SIRTINDAN BIÇAKLAMAK!'

Ercan Taner, dünyaca ünlü tenisçi Monica Seles'in 1993 yılında uğradığı bıçaklı saldırıyı ve arka planını yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:14 Kasım 2021, Pazar

30 Nisan 1993. WTA Citizen Cup. Yer Hamburg

Günter Parche, 38 yaşında. Torna ustası. Ayağa kalkıyor ve kortun içine doğru yürüyor. Enteresan olan, ne polisin ne de güvenliğin dikkatini çekmiyor Parche. Bir kadın tenisçinin tam arkasında duruyor. Elinde, ışıkta parlayan bir bıçak beliriyor. Büyük bir hırsla bıçağı kadının sırtına saplıyor. Genç kadın, bıçağın darbesiyle çığlık atıp ayağa kalkıyor. O anda Günter Parche fark ediliyor ama çok geç. Bosna Savaşı'ndan dolayı ‘intikam saldırısı'  diyorlar. İfadesi ise tam psikopat bir katil gibi: “Steffi Graf'ın dünya bir numarası unvanını elinden aldı. Almanya'nın parlayan yıldızını söndürdü. Durdurulmalı, ortadan kaldırılmalıydı.”

1990 Yılında Henüz 16 Yaşındayken Steffi Graf'ı Mağlup Eden Monica Seles Dünyanın En Büyük Tenisçisi Olacaktı

Ayrı bir stili vardı ve önüne geleni yeniyordu. Bıçak darbesi, kürek kemiklerine bir buçuk santim girmişti. Ciğerlerinde hasar yoktu. Yarası kısa sürede iyileşti ama psikiyatri bilimi onu bir daha iyileştiremedi. Kendisini hiç toparlayamadı. Tenise dönüşü 2 yılı buldu. Büyük oyuncu Monica Seles hayalet olmuştu sanki. Bu dönemi çok zor atlattı.

Babası Üzüntüden Kanser Oldu

Aşırı yeme bozukluğuna yakalandı. Durmadan abur cubur yiyordu. Çok kilo aldı. Genç yaşında, Wimbledon hariç diğer turnuvaları kazanan Seles hayata küsmüştü. ABD ona vatandaşlık verdi. Artık oraya yerleşmişti. Kortlara döndüğü 1996 Avustralya Açık'ta şampiyon oldu ama babasını kaybetmişti. 2000 Sydney Olimpiyatları'nda bronz madalya aldı.

Son Madalyasıyla Roland Garros'a Katılmak İstedi

Ayak bileği artık onu taşımadı. 2003 yılında ilk turda elendi. 2008'de “Ben artık bıraktım” dedi. Peki, Seles'in kariyeriyle oynayan Parche'ye ne oldu? Kişilik bozukluğu teşhisi koydular. Denetimli serbestlikten yararlandı. Yani hiçbir şey olmadı! Monica Seles bir daha Almanya'ya gitmeme kararı aldı. Adalet onu çok üzmüştü. Ya ilahi adalet? Parche felç geçirdi ve bakıma muhtaç duruma düştü.

Eski Yugoslavya vatandaşı Monica Seles'i bir sosyopat engellerken, Steffi Graf onun tahtına oturmuştu.

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki