Test Kitleriyle Gündem Olan Ethem Sancak’ın Yeğenine İstanbul’da Arazi!

Ethem Sancak’ın yeğenine, İstanbul’da 172 Bin Metrekarelik alan ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edildi...
Haberin yayılanma tarihi:05 Aralık 2020, Cumartesi

172 BİN METRE KARE

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla, hükümete yakın iş insanı Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait 10 Milyon TL sermayeli şirkete, İstanbul’da 172 bin metrekarelik arsa ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edildi. Daha önce Murat Sancak’ın evinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini denediği videosunun ortaya çıkmasının ardından, Sancak ücret karşılığında 125 test kiti aldığını açıklamıştı.

Resmî Gazete’de yayımlanan karar şöyle:

“İstanbul ili, Silivri ilçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alan, Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmiştir. Söz konusu yatırımcı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılacak tutar, sabit yatırım tutarının binde biri olarak belirlenmiştir.”

Murat Sancak 2017 yılında; SGK, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’la ‘plazmadan yerli ilaç üretme tesisi kurmak’ için protokol imzalamış, Maxicells tarafından hazırlatılan proje tanıtım dosyasında Silivri’deki araziye inşa edilecek fabrikanın maliyetinin 4.7 Milyar TL’yi bulacağı belirtilmişti. Aynı firmanın; Avrupa’dan Türkiye’ye bir yıldan az kullanım ömrü olan kan ürünü sokulmasının yasak olmasına karşın; proje kapsamında kullanım ömrü üç ay olan ürünleri ithal ettiği ortaya çıkmıştı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki