TFF BAŞKANI TOLUNAY KAFKAS'I ''İFŞA'' ETTİ!

Mehmet Büyükekşi, Tolunay Kafkas'ı açık şekilde eleştirdi, Milli takımın altyapısında torpille seçim yapıldığı imasında bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:22 Kasım 2022, Salı

Futbolda En Çok Eleştirilen Kişilerin Başında 22 Ağustos 2020'den Beri Türkiye Altyapı Direktörü Ve Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Olan Tolunay Kafkas Geliyor

Gerek kadro seçimleri gerekse altyapılarda alınan başarısız sonuçlarla hedef haline gelen Tolunay Kafkas'a bir darbe de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'den geldi.

"A Milli Takım'da Altyapıdan Gelen Oyuncu Yok"

Gaziantep'te oynanan Türkiye -Çekya dostluk maçından önce açıklamalarda bulunan Büyükekşi, Tolunay Kafkas ve ekibi hakkında sert eleştirilerde bulundu. "Şu an şöyle bir yanlış var; ümit milli takımlarda veya genç milli takımlardan A Milli Takımda oynayan oyuncu yok" diyen TFF Başkanı, Stefan Kuntz ile Tolunay Kafkas arasında geçen konuşmayı da açıkladı.

Kuntz'a 'Milli Takım'a gidecek oyuncu yok' dendi

Büyükekşi'nin açıklamasına göre Stefan Kuntz, İskoçya ve Çekya ile oynanan hazırlık maçlarından önce Tolunay Kafkas'la görüştü. Görüşmede Kuntz, Kafkas'a "Şu an A Milli Takım'a alabileceğim oyuncu var mı?" diye sordu. Kafkas, buna "Yok" yanıtı verdi.

Büyükekşi: ''Böyle Sistem Olur Mu?''

"Böyle bir sistem olur mu" diyen Mehmet Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Arda Güler mesela, A Milli Takım'a alındı17 yaşında. U15’te oynamamış, U16’da oynamamış, 17’de direkt A Milli Takım'a geliyor. Veya Emirhan İlkhan aynı şekilde. Halbuki bunun nasıl olması lazım, o merdiven sisteminde, hazmede hazmede gelmesi lazım."

Büyükekşi'den Operasyon Sözü: ''Her Milli Takım Ayrı Telden Çalarsa...''

Büyükekşi, altyapılara operasyon sinyali yapılacağının işaretini verdi. TFF Başkanı, "Şimdi bunu getirmek istiyoruz. Yani bir operasyon, bir gençleştirme bu şekilde olabilir. Yoksa her milli takım ayrı telden çalarsa..." ifadesini kullandı.

Torpil İmasında Bulundu

Mehmet Büyükekşi'nin bir başka eleştirisiyse milli takım seçmeleri konusunda oldu. TFF Başkanı şöyle konuştu: “Şu an an şöyle bir sıkıntı var; birçok anne baba arıyor bizi. İşte benim oğlum mili takıma alınması lazımdı alınmıyor. İşte torpil var burada falan. Ben de bakıyorum gerçekten milli takımlardaki çocuklar hep belirli yörelerden. İstanbul, bir parça Gençlerbirliği, bir parça Altınordu, bir parça Trabzon. Başka yöreden hemen hemen yok gibi varsa da istisna. Halbuki her bölgede oyuncu var."

Tolunay Kafkas Ne Yapacak?

Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarından sonra gözler Tolunay Kafkas'a çevrildi. Kafkas'ın bu sözlerden sonra nasıl tavır alacağı merak ediliyor.

Milli Takım Altyapısını Bıraktı Trabzonspor'a İmza Attı

Kafkas, 26 Ekim 2011 tarihinde Ersun Yanal'ın görevine son verilmesiyle boşalan TFF Gelişim Direktörlüğü'ne getirilmişti. Trabzonspor'dan teklif alınca görevini bıraktı. 27 Ocak 2013 tarihinde Şenol Güneş'in yerine Trabzonspor teknik direktörü oldu.

Milli Takıma Döndü

Trabzonspor macerası kısa süren Tolunay Kafkas, Ağustos 2020'de Türkiye Altyapı Direktörü ve Ümit Milli takım Teknik Direktörü oldu. Tolunay Kafkas aktif futbolculuk yaşamında Trabzonspor ve Galatasaray formalarını giymişti.

U17 Kadrosu Büyük Eleştiri Aldı

Yazın yapılan 2022 U17 Avrupa Şampiyonası'nda Tolunay Kafkas'ın seçtiği kadro büyük eleştiri aldı. Altınordu'lu orta saha Furkan Yöntem, Beşiktaş'ın golcüsü Semih Kılıçsoy ve Galatasaraylı yetenek Emirhan Kayar'ı takıma almaması büyük tepki çekti. Altyapıları takip edenler bu 3 ismin yerine Avrupa'da oynayan bazı futbolcuların listeye yazılmasını eleştirdi. İspanya, Sırbistan ve Belçika'nın bulunduğu grupta U17 Milli Takımı puan alamayarak elendi.

Milli Takım Altyapı Teknik Direktörleri

Tolunay Kafkas'ın Kadrosunda B ulunan İsimler Ve Görevleri Şöyle;

U14 Milli Takımı: Güngör Şahinkaya, Trabzonspor kökenli...

U15 Milli Takımı: Mehmet Hacıoğlu, Konyaspor kökenli

U16 Milli Takımı: Ömür Serdal Altunsöz, Gençlerbirliği kökenli.. Anadolu'da birçok takımda çalıştı.

U17 Milli Takımı: Onur Zayim, Galatasaray altyapısından yetişti...

U18 Milli Takımı: Övünç Soykan Başar, Elazığ doğumlu...

U19 Milli Takım: Ali Nadir Başkan, Trabzonspor kökenli

U20 Milli Takım: Şenol Ustaömer, Trabzonspor kökenli, Fenerbahçe'de de oynadı.

U21 Milli Takım: Tolunay Kafkas: Konyaspor, Trabzonspor ve Galatasaray'da oynadı.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki