TÜRK FUTBOLU DARBOĞAZA GİRDİ!

Türkiye'de sadece kulüpler değil, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da mali darboğazda...
Haberin yayılanma tarihi:04 Haziran 2020, Perşembe

KAMP TESİSİ DEVLETE

TFF, bu nedenle FIFA ve UEFA'nın büyük desteğiyle 102 Milyon lLraya mal ettiği otel ve kamp tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrederek, nefes almak istiyor.

Devir Teslim Çalışmalar Devam Ediyor

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Tesisleri'nin tam karşısına yapılan otel ve kamp tesisinde 82 oda, tolantı salonları ve spor sahaları yer alıyor. Söz konusu tesislerin yapımına, Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığının son döneminde alınan bir kararla  başlanmıştı. Dönemin TFF yönetimi, Riva tesislerinin yetersizliğinden ötürü, böyle bir ek yapıya ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti.

Mali kKaynak Arayışında

Proje yönetim ve danışmanlık işini ise Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park'ın inşaatını da yürüten ProPlan firması üstlenmişti. Ancak TFF, kendisinin kullanmak üzere yaptırdığı tesisleri para kaynağı yaratmak için elden çıkartmak zorunda kalıyor. Bütçesi genel olarak artı veren TFF'nin mali sıkıntıya düşmesinin nedeniyse yayıncı kuruluş Digitürk'e karşı kaybedilen dava!

Bilindiği üzere Demirön başkanlığındaki TFF yönetimi, 2010 yılında yapılan yayın ihalesini 2012 yılında, ihalesiz olarak 2 yıl daha uzatmıştı. Ancak TFF yönetimi, yeniden uzatılan ihale şartnamesine B ve C paketlerini eklemeyi ihmal ettiği için 80 milyon dolarlık bir kayıp oluştu. TFF, konuyu yargıya taşısa da sonuç alamadı.

Özdemir Sıkıntıda Bir TFF Devraldı

Geçen yıl başkanlık koltuğuna oturan Nihat Özdemir ve yönetimi, mali açıdan pek de parlak olmayan bir TFF devraldı. Denetim Kurulu tarafından verilen raporlarda kurumda büyük bir tasarruf paketinin devreye sokulması gerektiği vurgulanmıştı. Bu doğrultuda 29 çalışanla yollarını ayıran Özdemir'in planladığı ikinci tasarruf tedbiriyse Koronavirüs nedeniyle ertelenmişti.

TFF, Şampiyonlar Ligi finali nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yenilenme çalışmaları için de 150 Milyon liralık bir harcama gerçekleştirdi.

TFF yönetimi şimdi Atatürk Olimpiyat Stadı'nın işletme hakları ve bir miktar para karşılığında, Riva'da yaptırdığı tesisleri bakanlığa devretmek istiyor ama bu noktada FIFAve UEFA'dan bir tepki gelip gelmeyeceği de merak ediliyor. Zira, bu iki kurum, 102 milyona mal olan tesis için yaklaşık 80 milyon liraya tekabül eden tutarı, tesisin sportif amaçla kullanılması koşuluyla vermişti. Yapılacak devir teslimde bu engelin aşılması gerekiyor.

Ajansspor

 

Etiketler: TFF   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki