''VALERİEN ISMAEL'İN HEDİYESİ!''

Güntekin ONAY yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:15 Ağustos 2022, Pazartesi

Fransız Hoca Hamleleriyle Maçın Kaderini Değiştirdi;

Beşiktaş, ön alanda yaptığı yoğun baskıyla Alanyaspor’u hataya zorladı ve çalışılmış bir korner organizasyonu sonucunda N’Koudou ile karşılaşmanın başında öne geçti. İlk yarının en iyilerinden Salih’in farkı 2’ye çıkartan golü, yine ilk 45 dakikanın yıldızlarından N’Koudou’nun hazırladığı pozisyon sonrasında gelen penaltıyla 3-0’a gelen skor ile birlikte herkes Beşiktaş’ın maçı koparttığını düşündü.

ERSiN FRiKiK ATIŞINDA NiYE HAMLE YAPMADI?

Siyah Beyazlıların 11’e 11 devam etmesi halinde farkı daha da artması beklenirken ilk kez 11’de sahaya çıkan stoper Emrecan 2’nci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Genç savunmacı ilk maçında Beşiktaş seviyesini kaldıracak düzeyde görünmedi. İlk devrenin son anlarında Efkan’ın frikik golüyle Alanyaspor’u, 1 kişi eksik Beşiktaş karşısında umutlandırdı. Kaleci Ersin Destanoğlu’nun ise tam da köşeye gitmeyen topa niye hamle yapmadığını da anlayamadık.

ANLAMSIZCA PANiK YAPTI VE 5-3-1’E DÖNDÜ 

İkinci yarının başlamasıyla birlikte 3 değişiklik birden yapan Valerien İsmael, 5-3-1 formasyonuna döndü. Ghezzal, N’Koudou ve Salih gibi iyi oynayan 3 orta saha oyuncusunu birden çıkartıp, 2 stoper ve Boyd’u sahaya sürmek ise çok radikal ve anlamsızdı. Topu öne taşıyacak, pas yapacak bir kurgudan tamamen uzaklaşıp sadece skoru korumayı hedefleyen Fransız teknik adam, bu abartılı hamlesiyle maçın devamında sahaya sürecek bir orta saha oyuncusu da bulamadı.

BÜYÜK TAKIM HOCASI MI? KESiNLiKLE TARTIŞILIR! 

Valerien İsmael’in hesaplayamadığı bir başka faktör de skorun erkenden dengeye gelmesi olasılığıydı. Ayrıca neden topu rakip yarı alana taşıyabilecek ve savunma arkasına koşu yapacak bir Jackson Muleka hamlesi yapılmadı onu da anlayamadık. Dünyada sadece 10 kişi kalan kendi takımıymış gibi erkenden 3 değişiklik yapıp tüm kurguyu değiştiren Valerien İsmael, aldığı maçı elleriyle hediye etti.

GÖZDEN KAÇMASIN...

İkinci yarıda topa sahip olma oranları %84’e %16 ve bu tablonun tek sorumlusu Valerien İsmael. Fransız teknik adamın iyi bir çalıştırıcı olduğu ortada ancak büyük takım hocası mı? Kesinlikle tartışılır. Hakem Yasin Kol ise kesinlikle bu seviyede maç yönetecek bir hakem değil.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki