VEFALI BAŞKAN EFSANE BAŞKANIN ADINI DOĞDUĞU YERDE YAŞATIYOR!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni Hakan ÖNCÜL, Hendek’te yapımına başlanan Süleyman SEBA spor kompleksinin hayata geçiren Belediye Başkanı Turgut BABAOĞLU ile makamında bir röportaj gerçekleştirdi.
Haberin yayılanma tarihi:01 Ekim 2020, Perşembe

MİNİ YORUM;

Onursal Başkan SEBA’nın isminin, doğduğu topraklar olan Sakarya/Hendek’de harika bir komplekse verileceğini duyduğumda ‘Muhakkak Özel Bir Şeyler Yapmam Gerekli’ diye düşündüm. Hemen TEM Kablo Yönetim Kurulu Başkanı, değerli büyüğüm Haluk KARAKURT’la irtibata geçtim. İşi gücü bırakıp SN. Başkandan randevu almaktan, misafirperverliğine kadar tüm özverisi için kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum. Ayrıca şirketin Genel Müdürü Derin KARAKURT’un verdiği teknik ve lojistik destek sayesinde, müthiş bir röportaj oldu. BJK Kongre üyesi olan değerli kardeşimle tanışmakta ayrıca büyük bir keyifti.  Tüm Dostlara Selam Olsun…

Son olarak belirmeliyim ki; Başkan Turgut BABAOĞLU, müthiş enerjisi yüksek bir siyasetçi. Hendek halkını, doğru seçimlerinden dolayı bir kez daha kutluyorum. İnanıyorum SN. Başkanın uzun yıllardır hayali olan Süleyman SEBA projesinde Temiz Sporu Özleyenler, SEBA isminin unutulmasını istemeyenler ve özellikle BJK’yı yöneten ve ileri gelenler asla yalnız bırakmayacaklardır. Umuyorum ki Süleyman SEBA’nın adının siyaset üstü olduğunu, el-ele yeniden bu Ülkeye yaşatır ve hatırlatabiliriz.

Hakan ÖNCÜL.

İŞTE RÖPORATAJIN TAMAMI

- Süleyman SEBA Projesinden Biraz Bahsedebilir Misiniz?

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte Prof.Dr.Ayhan Kızıl Caddesinde bulunan Hendek Belediyesi Atatürk Stadı ile Spor Salonunu kapsayan alanda toplamda 34 dönümlük alanda dev bir spor kompleksi inşa edeceğiz. Tüm sportif faaliyetlerin bir arada yapılacağı bu tesis içinde; 3 bin kişilik stadyum, sporcu oteli, fitness salonu, yürüyüş parkurları, 2 tenis kortu, 5 spor salonu, basketbol, voleybol, hentbol ve futsal sahaları, altyapı tesisleri, kafeterya, dinlenme alanları, atış poligonu ve 180 araçlık otopark bulunacak.

 Yıllarca şehrimize böylesine büyük spor tesisi kazandırmak, Hendekli Süleyman Seba ağabeyimizin adına yaşatmak noktasında bir planımız vardı.

Başkan olmadan önce yıllarca dile getirdim.  Çok şükür bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Türkiye'de rol model olarak sunduğu bir projeyi Hendekli büyüğümüz Süleyman Seba ismiyle başlatıyoruz. Bu muhteşem tesise Türk Futbolunun efsane ismi ve beyefendisi Süleyman Seba’nın adını verdiğimiz için mutluyuz.  Hepimizin gurur kaynağı olan Süleyman ağabeyin Türk sporuna katkılarını, onun sporda barış ve kardeşlik çabasını ilelebet yaşatarak bunu gelecek nesillere aktarmak, adını yaşatmak, Sakarya’da da bu modern tesise adını vererek bir ilki hayata geçirmiş olacağız.

Avrupa standartlarında olan ve Türkiye’deki ender projelerden biri olan çok amaçlı bu spor kompleksi projesini şehrimize ve ülkemize kazandıracak olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Hendek sporun ve sporcunun kentidir. Her branşta sayısız başarılar elde eden Hendek’e bu tesis çok yakışacak. İnanıyorum ki bu tesis sadece Hendek’in değil Türkiye’nin gözdesi olacak. Bu tesis Hendek’e, adı da ülkemize çok yakıştı.

- Proje Ne Zaman Tamamlanacak?

Büyük heyecanla hazırladığımız tesis projemizde etap etap tüm planlamalarımızı yaptık. Proje alanında bir salonumuz var. Bu salonda spor faaliyetleri devam ediyor.  TEM girişinde bir spor salonumuz daha var. Ancak merkeze olan uzaklığı nedeniyle ailelerimizin ve sporcularımızın zorluk yaşamasını istemiyoruz. Yani mevcut tesislerde çalışan sporcuların etkilenmemesi için yapacağımız 5 salonda kademe kademe yapılarak hizmete açılacak. Mevcut statta bulunan zemin olduğu gibi kalacak. Kompleksin tamamen bitme süresini 2-2,5 yıl olarak ön görüyoruz.

- Süleyman SEBA’yı Tanıma İmkânınız Oldu Mu?

Süleyman ağabey tüm Türkiye’de olduğu gibi özellikle Hendek’te sevilen ve saygı duyulan bir mümtaz şahsiyettir. Allah gani gani rahmet eylesin. Türk Sporuna katkılarını, onun efendiliği ve centilmenliği asla unutulmayacaktır. Evinde istirahat ederken kendisini ziyaret etme imkânım oldu. Mekanı Cennet olsun.

- Hangi Takımı Tutuyorsunuz?

Kalbim Hendekspor ve Sakaryaspor’un başarısı için atıyor. İlçemin ve şehrimin takımları bu şehrin dinamosudur, moral ve gurur kaynağıdır. İlçemizin ve şehrimizin futbolda başarıyı yakalaması için gayretle desteklerimizi sürdürüyoruz. Başka ilgi alanım yok.

- Son Olarak Eklemek ve Değinmek İstediğiniz..

Bu vesileyle projemize göstermiş olduğunuz ilgi nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum. Projemizin içeriği ve büyüklüğü kadar, büyük isimle hayat bulacak olması ayrı bir güzellik… Desteklerini esirgemeyen Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’na, Sakarya Valimiz Sn. Çetin Oktay Kaldırım’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Arif Özsoy’a ve projede emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum.  Süleyman Seba Spor Kompleksi sporun, sporcunun, efendiliğin ve centilmenliğin kalbi ve merkezi olacak.

DUYDUK MU?

ÖZEL HABER

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki