YAYINCI KURULUŞ KULÜPLERE REST ÇEKTİ!

Tüm dünyayı sarsan Koronavirüsün negatif etkileri futbolu vurmaya devam ederken, Türk futbolu pandemi sürecinden olumsuz etkilendi...
Haberin yayılanma tarihi:11 Kasım 2020, Çarşamba

Pandeminin etkilerinin dışında yayıncı kuruluş beIN Sports ile ilgili yaşanan kriz de kulüplerin elini kolunu bağlamış durumda.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün yapacağı toplantı büyük önem taşıyor. Türkiye Futbol Federasyonu, yayıncıya ihtarname çekti. Peki, yayıncı kuruluş ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında son günlerde neler konuşuldu? Krizin bitmesi için devreye kim giriyor? İşte detaylar...

TFF İle Yayıncı Arasında Son Dönemlerde Neler Oldu?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Tahir Kum, beIN Sports CEO'sunun Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir üst düzey yetkilisiyle yaptığı görüşme ve krizin bundan sonraki süreci hakkındaki durumu kaleme aldı. 

"Boşuna İhtarname Göndermeyin"

Buna göre; beIN yetkilisi, TFF yöneticisine, "Boşuna ihtarname falan göndermeyin. Söylediğimiz rakamı (2 Milyar 350 Milyon TL) kabul etmeden size para yok" dediği hatırlatıldı. Yayıncı kuruluş dediğini yaptı ve rakamla ilgili tavrını ortaya koydu. 

Masadan Kalktı Ülkesinin Yolunu Tuttu

Sonuç olarak beIN adına görüşmeleri yürüten Al-Obaidly, “Biz söyleyeceğimizi söyledik. Bu da kalan 2 milyar 350 milyon. Sonraki sezon da geçerli olmak kaydıyla tabii ki. Bunun üzerine yeni söyleyebileceğimiz bir şey yok” diyerek masadan kalktı ve ülkesinin yolunu tuttu.

Yakın Zamanda beIN'de Yaşanan Ayrılık...

Ayrıca yakın zamanda beIN’in burada kalan 2 numaralı yetkilisi olan Al-Hudaifi’nin sürpriz bir şekilde istifa ederek ülkemizden ayrılmasıyla beIN cephesinde yaşanan yönetim boşluğu da görüşmeleri etkileyecek faktörlerden biri. 

Bakan Kasapoğlu Devreye Girecek

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yaşanan bu gelişmelerin ardından geçen hafta Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanına gitti. Sonrasında Kasapoğlu, İstanbul’a gelerek Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile yayın krizi konusunda görüşme yaptı.

Yayıncı Ne Veriyor? Kulüpler Ne İstiyor?

Yazıdaki detaya göre; Bakanlığın talebi henüz net şekilde bilinmese de Bakan Kasapoğlu'nun bu krizde devreye gireceği. Kulüpler, 3 Milyar TL'de yayıncı ise 2 Milyon 350 Milyon TL'de diretiyor. 

Teminat Mektubu Tartışması

Öte yandan yayıncıya ihtarname çekilse de burada birçok soru işareti dikkati çekiyor. Ceyhun Kuburlu'nun işaret ettiği gibi Türkiye Futbol Federasyonu'nun elinde teminat mektubu bulunmaması ve TFF ile kulüplerin yayıncı kuruluşun teklifini kabul etmek zorunda kalacağı.

Kulüpler Karar Alıp TFF'ye Bildirecek

Aylardır süren anlaşmazlık ve krizin çözümü için önce Kulüpler Birliği Vakfı İstanbul’da bir araya gelecek. Birlik daha sonra burada alınan ortak kararı Riva’ya götürüp yazılı olarak TFF Başkanı’na sunacak.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki