''1 MİLYON 903 BİN TL’LİK TOP!''

BEŞİKTAŞ eski yönetim kurulu üyesi Murat ÇELİK'in, Posta gazetesi köşe yazısı...
Haberin yayılanma tarihi:06 Eylül 2024, Cuma

SIRADA 2 MÜJDE DAHA VAR;

“Bir Destek, Bir Gelecek: Eğitime Devam” Önceki Akşam NOW TV’deki Özel Canlı Yayının Adı Buydu; Ceyda Düvenci ile Halit Ergenç birlikte sundular yayını. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile NOW TV’nin iş birliğiyle gerçekleşen canlı yayın, ‘Eğitime Devam’ sosyal sorumluluk projesinin bir parçasıydı. Gecenin sonunda, 6 Şubat depreminden etkilenen öğrencilerin eğitim masraflarına katkı olarak kullanılmak üzere 62 milyon TL yardım toplandı. Destek kampanyasının amacı, deprem felaketini yaşayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukların eğitim hayatlarının kesintiye uğramamasıydı. Sanat ve spor camiası başta olmak üzere kamuoyunun tanıdığı birçok isimden destek geldi kampanyaya.

1 MİLYON 903 BİN TL’LİK TOP

Yardım kampanyasında dikkat çeken bir de açık artırma yapıldı. Satışa çıkarılan bir futbol topuydu. Beşiktaş’ın geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon olduğu maçta kullanılan top, depremzede çocukların eğitimine tam 1 milyon 903 bin TL’lik katkıya dönüştü. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve o maçta forma giyen futbolcuların imzalarını taşıyan top için bu büyük bağışı yapan da BJK İkinci Başkanı Hüseyin Yücel oldu. Bu özel topun Beşiktaş JK Müzesi’nde sergileneceğini belirten Yücel şu mesajı da verdi: “Çok anlamlı bir işe imza atılıyor. Eğitim sorununu çözmeden kalkınabilen bir ülke yok. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe eğitim meselesini çözerek ilerleyebiliriz.”

O TOPUN HİKÂYESİ

Beşiktaş’ın A Takım Malzeme Sorumlusu Erdal Erdem, finalde oynanan toplardan birini böyle bir gün için saklamıştı. Bilenler bilir, Erdal Erdem farklı konularda çok sayıda sosyal sorumluluk projesinde yer alan bir isim. Hem işinin en iyilerinden hem de müthiş aktif ve insanlara faydalı olmak için koşturan bir spor insanı. Sevgili Erdal ile konuştum. “Bu tür özel anıları, uygun zamanlarda, uygun sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmak üzere ayırıyorum. O maçın toplarından birini de bu maksatla ayırmıştım” diye başladı söze. “Kulübümüz de bu konularda çok hassas. Başkanımız, oyuncularımız imzaladı. İkinci Başkanımız da büyük bir bağış yaptı. O top çocuklarımızın geleceğine böyle büyük bir katkıya dönüştüğü için çok mutluyum” dedi Erdal Erdem. Bana da “Aklına, eline, emeğine sağlık kardeşim” demek düştü bu sözler üzerine. Bu arada benden duymuş olmayın, iki özel sürpriz daha varmış sırada. Onları da yakında görürüz. Yine kutsal bir amaç için kullanılıp ihtiyaç sahibi birilerinin yarasına merhem olduğunda. Görüyor musunuz? Herkesin başkaları için yapabileceği bir şeyler var. Yeter ki istensin.

NOT: Yazıda bahsettiğim kampanya sürüyor. “Depremzede çocukların eğitimleri de hayalleri de yarım kalmasın” diyorsanız, siz de kampanyaya katkıda bulunabilirsiniz. Cep telefonunuzdan ‘EGITIM’ yazarak 6760’a göndereceğiniz her SMS ile çocuklara 50 TL yardım gönderebiliyorsunuz.

Ayrıca şu hesaba bağışta bulunabilirsiniz: TEV EĞİTİME DEVAM BURS FONU ALICI ADI: Türk Eğitim Vakfı GARANTİ BBVA, IBAN: TR71 0006 2000 1190 0006 2932 75

Lütfen açıklamaya “Eğitime Devam” yazınız.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki