3 YIL ÖNCE KALP KRİZİ GEÇİRDİ, EURO 2024'TE YENİDEN DOĞDU!

2021'deki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kalp krizi geçiren Danimarkalı Christian Eriksen, EURO 2024 D Grubu açılış maçında golünü atarak herkesi gözyaşlarına boğdu...
Haberin yayılanma tarihi:17 Haziran 2024, Pazartesi

MUCİZE GER DÖNÜŞ;

Danimarka'nın golcüsü Christian Eriksen, son Avrupa Şampiyonası'nda geçirdiği kalp krizinin üzerinden tam 1.100 gün geçtikten sonra, EURO 2024'te ağları havalandırdı. Manchester United'ın 32 yaşındaki yıldızı, hem kendi kariyeri hem de futbolseverler açısından çok başka bir hikaye yazdı.

12 Haziran 2021'de Eriksen, Danimarka'nın Kopenhag'da Finlandiya ile oynadığı EURO 2020 karşılaşması sırasında kalp krizi geçirdi. Mücadelenin 41. dakikasında sahada baygınlık geçirerek yere yığılan Eriksen, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası endişe içerisinde hastaneye kaldırıldı. Mücadelede Eriksen'den iyi haber gelene kadar başlamadı. 2 saat sonra hastaneden Eriksen'in durumu ile ilgili herkesi mutlu eden haber gelince maç kaldığı yerden yeniden başladı ve Finlandiya 1-0 kazandı.

'5 DAKİKALIĞINA BU DÜNYADAN UZAKTAYDIM'

2022'de BBC'ye verdiği röportajda o anlar ile ilgili konuşan Eriksen şunu açıkladı : "Beş dakikalığına bu dünyadan uzaktaydım."

Kalp krizi geçiren ve futbol oynamasının çok riskli olduğu söylenen Eriksen o dönemler Inter forması giyiyordu. Ameliyat edilen ve İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör (ICD) tedavisi ile tekrar sahalara dönen Eriksen, 2022 yazında Manchester United'a katıldı. Danimarka Milli Takımı'nın vazgeçilmezi olan yıldız oyuncu aynı yıl Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda yer aldı.

SLOVENYA KARŞISINDA SAHNEYE ÇIKTI

Futbol hayatına döndükten sonra yeniden Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma şansı elde eden Eriksen, EURO 2024'te Danimarka forması ile ilk maçına Slovenya'ya karşı çıktı. 

Eriksen maçın 17. dakikasında ceza sahasına doğru akıllı bir koşu yaptı ve ardından Jonas Wind'in şık pasını kontrol etti. İyi bir gol şansı yakalayan Eriksen sağ ayağının dış kısmıyla topu ağlara gönderdi. Takımını öne geçiren Eriksen'i takım arkadaşları müthiş bir kutlamayla tebrik etti. Bu an Eriksen'in 3 yıl sonra yeniden doğuşunu simgeliyordu. Sosyal medya Eriksen'in golüyle adeta yıkıldı.

 

'MUTLULUK GÖZYAŞLARI'

Bir kullanıcı hislerini şöyle açıkladı: "Avrupa Şampiyonası'nda ne büyük bir an! 3 yıl önce son Avrupa Şampiyonası'nda sahada öldü. Şimdi Christian Eriksen golü atarak Danimarka'yı 1-0 öne geçirdi. Eğer bir futbol hayranıysanız, şu anda Christian Eriksen için mutluluk gözyaşları döküyor olmalısınız."

Skor 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki