ALİ KOÇ KONUŞTU mehmet büyükekşi TUTUŞTU!

Riyad fikrinin federasyondan geldiğini, kulüplerin yapılan protokolden habersiz olduğunu ve Suudilerin Atatürk pankartlarını veto ettiğinin saklandığını açıklayan Ali Koç, Mehmet Büyükekşi’den desteği çekti: Artık istifa etmeli...
Haberin yayılanma tarihi:07 Ocak 2024, Pazar

''BÜYÜK KRİZ KAPIDAN DÖNMÜŞ''

Türkiye'nin gündemine oturan Süper Kupa maçında neler yaşandı? Suudi Arabistan’da neler oldu? Galatasaray ve Fenerbahçe neden maça çıkmadı? Bu gibi sorular 29 Aralık’tan bu yana gündemdeki yerini koruyor. Ve ilk kez konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç pek çok bilinmezi ortaya çıkardı. Habertürk’teki canlı yayında şu ortaya çıktı ki TFF ile kulüpler arasında büyük bir kopukluk yaşanmış. Çok daha büyük bir kriz kapıdan dönmüş.

‘TROLL’ ALGILARINI YIKTI

Ali Koç, Süper Kupa’yı Suudi Arabistan’da oynamayı kendisinin istemediğini söyledi. Bu yöndeki ‘troll’ algısını yıktı. “Kulüpler sözleşme imzalamadı, yapılan protokolü görmedi” diyerek de TFF kaynaklarının iddialarını boşa çıkardı. Koç, Suudilerin pankartları ve tişörtleri istemediği bilgisini federasyonun kendilerinden gizlediğini söyledi. Soyunma odasına girilip pankartların alındığı, polislerin üst araması yapmak istediği de doğruladı.

'YALAN SÖYLENİYOR'

Ve son olarak Ali Koç, Fenerbahçe’nin de TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den desteği çektiğini de canlı yayında açıkladı. Koç, “Mehmet Büyükekşi’nin en büyük destekçilerinden biriydim. Ama Süper Kupa’da yaşananlardan sonra TFF Başkanı istifa etmelidir. Artık kendisine inancım kalmadı, gözlerimin içine bakılarak gerçek olmayan şeyler söyleniyor” ifadelerini kullandı. Gözler artık istifa etmeme inadına devam eden Büyükekşi’de.

"BAHİS SAVCISI ATANDI"

“Alt liglerde müthiş bahis olayı var. Savcılık resen soruşturma açtı. Heyecanlandık, ümitlendik. İçişleri Bakanımız konunun üstüne gidiyor. Müthiş bir savcıya görev verilmiş, müthiş işler yapmış. Tam ikinci dalga olacaktı savcının Erzurum’a tayini çıktı. Gerçekten anlamıyorum.”

"MUHALET ZARAR VERDİ"

“Muhalefetin bu olay üzerinden siyaset yapması, iki kulübün duruşuna zarar verdi. Siyasetin öbür tarafı da iktidar demek istemiyorum ama en dibinde olanlar, oradan aldıkları bilgilerle haber yapan, kullanılmaya elverişli isimler işi yine siyasete çekti.”

YANIT BEKLEYEN SORULAR?

- TFF, Suudi tarafıyla yapılan protokolü kulüplere neden göstermedi? Bu protokolü kim hazırladı?

- Kulüplerle neden sözleşme imzalanmadı?

- Suudilerin talepleri reddettiği kulüplerden neden saklandı?

- TFF görevlileri, Suudilerin soyunma odasına girmelerini, pankartları toplamalarını neden engellemedi,Türk görevliler neden yalnız bırakıldı?

- Polislerin futbolcuların üzerini arama isteğine neden tepkisiz kalındı?

- TFF sorumluluğu üzerinden atmak için kulüpleri hedef tahtasına mı oturtmak istiyor?

SUUDİLER NELERİ İSTEMEDİ?

- ‘Cumhuriyetin şanlı 100 yılı’ pankartını.

- ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ve ‘Ne mutlu Türküm diyene’ pankartlarını.

- Norm Ender’in Parla marşının okunmasını.

- Çocukların giyeceği 100. yıl tişörtlerini.

- Futbolcuların giyeceği Atatürk görselli tişörtlerini.

- Stadın ‘led’ ekranlarındaki Atatürk görsellerini.

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki