AMERİKA'DA HAPİS YATAN HAKAN ATİLLA'YA TFF GENEL SEKRETERLİĞİ GÖREVİ!

TFF Başkanlığı’na aday olan Erdal Alkış, kazanırsa Sarsılmaz Silah’ın kurucusu Sarsılmaz Aliş’in kızı Nur Ala Ehmaloğlu, yönetimdeki üç kadından biri olacak. Halkbank davasında ABD’de hapis yatan Hakan Atilla genel sekreterliği üstlenecek...
Haberin yayılanma tarihi:04 Haziran 2024, Salı

Euro Cup 2024 Öncesi TFF Seçimleri Pek Konuşulmazken Başkanlığa Aday Olduğunu Açıklayan Erdal Alkış, Başta Yönetim Kurulu Olmak Üzere Çalışma Arkadaşlarını Belirlemek İçin Çalışıyor;

Alkış’ın yönetim kuruluna İstanbul Park ihalesini kazanan Türk Pirelli Yönetim Kurulu Lale Cander’i aldığını hafta sonunda yazmıştım.

Erdal Alkış, dün yine sosyal iş ağında bir paylaşım yaptı ve Nur Ala Ehmaloğlu ile Esra Kaya’nın da yönetimde yer alacağını duyurdu. 

Nur Ala Ehmaloğlu, Sarsılmaz Silah’ın kurucusu Sarsılmaz Aliş’in kızı… Ehmaloğlu, yıllardır ağabeyi Latif Aral Aliş ile anlaşmazlık yaşıyor. Kardeşler arasındaki anlaşmazlık mahkeme koridorlarına da yansıdı.

Esra Kaya ise temelleri 1965 yılına uzanan Kayalar Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi. Holding inşaat, enerji, turizm ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Erdal Alkış’a yönetim kurulundaki diğer isimlerin netleşip netleşmediğini sordum. 14 asil, 14 yedek üye olduğunu anlatan Alkış, ilk defa bir başkan adayının bu kadar güçlü kadınların olduğu bir yönetim oluşturduğunu ifade etti. Alkış, yönetim kurulundaki diğer isimleri paylaşmadı ama yönetim kurulu dışındaki birimlerde öyle isimler söyledi ki farklı bir listenin karşımıza çıkacağının işaretlerini verdi. Örneğin Alkış, genel sekreterinin Hakan Atilla olacağını söyledi.

TUTUKLANDI, “AMERİKA ATİLLA’YA KARŞI” DİYE KİTAP YAZDI!

Bilindiği gibi Hakan Atilla, Halkbank ile uzun süre gündemde kalan bir isim… ABD'nin İran'a olan yaptırımlarını delmek ve bankacılık sahtekarlığı yaptığı gerekçesiyle 2017’de ABD’de tutuklandı. O döneme kadar Halkbank’ın uluslararası bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’ydı. Dava sürecinde Halkbank’tan ayrıldı. 2019’da serbest kalarak ABD’den Türkiye’ye dönen Atilla, bir süre Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak görev yaptı. Yaşadıklarını “Amerika Atilla’ya karşı” ismiyle kitaplaştırdı.

DENETİM KURULU BAŞKANI MASAK ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI!

Erdal Alkış, yol arkadaşları arasındaki diğer isimleri ise şöyle sıraladı: “Prof. Dr. Oğuz Atalay, Tahkim Kurulu Başkanı, Dr. Ramazan Başak, Denetim Kurulu Başkanı olacak. Aramızda Merkez Bankası’nın eski başkanlarından biri, SPK’nın eski başkan yardımcılarından biri ve Türkiye’nin en önemli iktisatçıları olacak.”

Alkış’ın sözünü ettiği Dr. Ramazan Başak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Finansman ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan bir isim. 

Prof. Dr. Oğuz Atalay ise Denge Holding’in yönetim kurulu üyelerinden… Hukukçu olan Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurul Başkanı olarak da görev yaptı.

Patronlar Dünyası

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki