Berlin'de TÜRK Gecesi!

Türkiye A Milli Takımımız, EURO 2024'ün ev sahibi olan Almanya'yı Berlin'de Türklerin çoğunlukta olduğu tribünler önünde 3-2 mağlup etti...
Haberin yayılanma tarihi:19 Kasım 2023, Pazar

Montella, EURO 2024 Elemeleri’nde Salı günü Galler ile oynanacak maçı düşünerek yaptığı rotasyonda Letonya maçının kadrosundan Abdülkerim, Ferdi ve İsmail’e yine şans verdi.

EURO 2024 Elemeleri’nde haftayı BAY geçen Türkiye, Almanya ile deplasmanda hazırlık maçına çıktı. Berlin Olimpiyat Stadı’nda Türklerin doldurduğu tribünler önünde millilerimiz rakibini 3-2 yendi. EURO 2024’ün ev sahibi olan Almanya, kendi evinde maçına ilk dakikalarında topa sahip olunca tribünlerden ıslık sesleri yükseldi. Adeta ülkemizde oynanıyor hissi veren maçta millilerimiz de Türk milletine galibiyeti armağan etti.

BERLİN’DE GOL YAĞMURU

5’te Havertz’in golüyle 1-0 geriye düşen Türkiye, 38’da Ferdi Kadıoğlu ve 45+2’de Kenan Yıldız’ın birbirinden güzel golleriyle soyunma odasına 2-1 önde gitti. Almanya 49’da Füllkrug skoru 2-2’ye getirdi. 71’de hakemin VAR ekranında izleyip verdiği penaltıyı Yusuf Sarı filelere gönderdi: 3-2

YOĞUN İLGİ

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler yoğun ilgi gösterirken tribünlerin büyük bölümü doldu. Türkiye dışında en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Berlin'de Türk sporseverler de yoğun ilgi gösterdi.

MAÇTA EURO 2024’ÜN RESMİ TOPU KULLANILDI

Almanya-Türkiye karşılaşmasında 2024 Avrupa Şampiyonası'nın resmi futbol topu “Fussballliebe” (Futbol aşkı) kullanıldı. Dün ilk kez İtalya ile Kuzey Makedonya arasında oynanan EURO 2024 grup eleme karşılaşmasında kullanılan “Fussballliebe”, Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan maç topun kullanıldığı ikinci karşılaşma oldu.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki