BEŞİKTAŞLI YÖNETİCİNİN ''2 YIL HAPİS İSTENDİĞİ'' MAHKEMEDE İFADESİ ORTAYA ÇIKTI!

İstanbul'da iş insanı Jan Berslen Devrim ve Sevgi Güler Devrim arasındaki boşanma davasında "ikili oynadığı" iddia edilen ünlü avukat Altın Mimir'in görevi kötüye kullanmaktan iki yıl hapsi istendi. Mimir'in mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı...
Haberin yayılanma tarihi:23 Temmuz 2024, Salı

BJK YÖNETİCİSİNE 6 AYDAN, 2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ;

Sevgi Güler, boşanmak için avukat Altın Mimir'in ofisine gelerek görüş aldı.

Altın Mimir bu görüşme sonrasında danışmanlık ücreti olarak 125 Bin TL talep etti.

Sevgi Güler, boşanmak istediği eşi Jan Berslen Devrim ile iş kadını Yonca Alışan arasında ilişki olduğunu ve ilişkiye dair görüntülerin olduğunu avukata belirtti.

Ancak avukat Mimir, aynı zamanda Yonca Alışan'ın şirketinin de avukatıydı. Daha sonra Mimir, Sevgi Güler'in boşanmak istediği eşi Jan Berslen Devrim'in avukatlığını üstlendi. Mimir, aynı işte menfaati zıt bir tarafa avukatlık etme veya mütalaa verme yasağına aykırı davrandığı gerekçesiyle hakkında dava açıldı.

Altın Mimir'in 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Duruşmasına Katılan Avukat Altın Mimir'in Savunması Ortaya Çıktı. Mimir Savunmasında Şunları Söyledi:

"Müştekiyi hayatım boyunca bu yaşananlardan önce hiçbir şekilde tanımam. Kendisi bundan kaç yıl önce tam olarak hatırlamıyorum. İddianamede yazan tarihtir, ofisime danışmanlık almak amacıyla başvurmuştur.Ben ofisimde günde en az 8 ile 15 arasında danışmanlık faaliyeti sürdürmekteyim. Bu danışmanlıklarım 40 dakika sürmektedir. 40 dakika içerisinde müşteki bana boşanma davaları ile ilgili genel bir bilgi sormuştur.

Aramızda asla bir vekalet ilişkisi kurulmamıştır. Aramızda asla kanunun aradığı mütalaa verilmemiştir. Boşanma davaları ne kadar sürer, çekişmeli olursa ne olur, anlaşmalı olursa ne olur, bunlar konuşulmuş, bunlar dışında başka hiçbir şey konuşulmamıştır. Ücret konuşulmuş, ücretimle ilgili karşılıklı bir anlaşma yapılmadığı için ofisimden ayrılmıştır. Bilahare müştekinin eşi olan Jan Devrim bu görüşmeden yaklaşık 3 ya da 4 ay sonra ofisime başvurmuştur. Ben, Jan Devrim'in müştekinin eşi olduğunu hiçbir şekilde bilmiyorum. Günde on kişiyi gördüğüm bir vakitte ben on kişinin bütün karşı tarafını, yaşanmışlıklarını hatırlayabilmem hayatın olağan akışına aykırıdır" diye konuştu.

OdaTv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki