BEŞİKTAŞ'TAKİ DEPREMİN PERDE ARKASI

Beşiktaş'ta Lugano'ya karşı 2-0'dan 3-2 mağlup olunması bardağı taşırdı ve yer yerinden oynadı. Taraftarın tepkisi sonrası teknik direktör Şenol Güneş istifa ederken yönetim de seçim kararı aldı. Beşiktaş'ta gelinen noktanın ilk ayak izleri yaz aylarına uzanıyor...
Haberin yayılanma tarihi:07 Ekim 2023, Cumartesi

KAMPLAR BİTTİ, TAKVİYE GELMEDİ:

Siyah- Beyazlılar, yaz döneminde ilk transferi 2. Lig'den Emrecan Bulut ile yaptı. İstanbul etabından sonra Almanya'ya kampa giden Beşiktaş'ta, tüm kamp yeni transfer katılımı olmadan gerçekleştirildi. Şenol Güneş, "Geç kalmalar olur ama en az iki oyuncu alınması gerekiyordu. Ben, Ceyhun Bey, kim olursa olsun herkes bunun için uğraştı ancak başaralı olamadık" itirafında bulundu. Ayrıca kampa gidilirken kafile başkanlığı yapacak yönetici ya da idareci ilk günlerde ortada yoktu.

CEYHUN KAZANCI LİNÇ EDİLDİ

Sportif direktör Ceyhun Kazancı'ya Valerien İsmael süreciyle başlayan tepkiler bu yaz büyüdü. Kazancı, transfer döneminde yaşadığı baskının ardından gelen tepkiler ve tehditler nedeniyle ailesinin de isteğiyle görevinden ayrıldı.

ÇETİNSAYA "VİZYON" DEDİ, İSTİFA ETTİ:

Siyah- Beyazlılarda asbaşkanlık görevi yürüten Serhan Çetinsaya, Sergio Ramos transferinden vazgeçilmesinin ardından yönetimden istifa etti. Çetinsaya, "Ramos transferi bir vizyon çalışmasıydı" diyerek görüş farklılıkları yaşadığını belirtti ve daha fazla devam etmek istemediği açıkl1adı.

TRANSFERLER ÇOK BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Yaz döneminde kadroya katılan oyuncular taraftarı mutlu etmezken tepki çeken isimler de oldu. Bonservise 17 Milyon Euro harcayan Siyah-Beyazlıların, 4 Milyon Euro'ya renklerine bağladığı Jean Onana en çok sorgulanan oyuncu oldu. Kamerunlu futbolcunun sezon başlamadan gönderilmesi dahi gündeme geldi. Ayrıca çok sayıda Afrikalı oyuncu transferi yapılmasının ocak ayında Afrika Uluslar Kupası döneminde zorluk yaşatacağı düşüncesiyle birlikte planlamaya dair de eleştiriler yapıldı.

YENİ İSİMLER KALİTE KATAMADI

Beşiktaş, yaz transfer döneminde Daniel Amartey, Jean Onana, Ante Rebic, Alex Oxlade- Chamberlain, Bakhtiyor Zaynutdinov, Eric Bailly, Milot Rashica, Tayfur Bingül, Gökhan İnler ve Emrecan Bulut'u kadrosuna kattı. Ancak şu ana kadar hiçbir oyuncunun performansı taraftarı tatmin etmedi.

ADAYLAR MESAJ VERMEYE BAŞLADI

Seçime gitme kararı alan Beşiktaş'ta ilk aday Hasan Arat oldu. Arat sosyal medya hesabından başkanlık adaylığı sinyali olarak kabul edilen paylaşımında, "Büyük Beşiktaş Camiası, kulübümüzün olağanüstü seçim kararı açıklaması camiamıza hayırlı olsun. Çıktığımız yol artık tüm Beşiktaşlıların yoludur" ifadelerini kullandı. Bu arada Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk'ün de önümüzdeki hafta içinde adaylığını açıklaması bekleniyor. Eski yönetici Serdal Adalı'nın da adı, adaylar içinde geçiyor.

TAKIM YILMAZ'A EMANET

BEŞIKTAŞ'TA teknik direktör Şenol Güneş'in istifası sonrası görev Burak Yılmaz'a kaldı. Temmuz ayında Güneş'in yardımcılığına getirilen ve henüz antrenörlüğe başlayalı 3.5 ay olan Yılmaz'ın, takımın başında İstanbulspor maçına çıkacağı açıklandı. Siyah-beyazlılarda ilk etapta seçime kadarki süreçte çiçeği burnundaki hocayla devam edilmesi ve sonuçlara göre yol haritası çizilmesi planlanıyor

YOLUN AÇIK OLSUN HOCAM

Sosyal medya hesabından Şenol Güneş için paylaşımda bulunan Burak Yılmaz, "Bugün buralardaysam emeğiniz büyük hocam; hem bana hem Beşiktaş'a hem de Türk futboluna çok şey kattınız. Hayatım boyunca yeriniz kalbimin en müstesna yeridir, yolunuz açık olsun hocam. Öğrenciniz Burak Yılmaz" ifadeleriyle tecrübeli teknik adama veda etti.

RIZA ÇALIMBAY:GÖREVE HAZIRIM

Beşıktaş'ta hoca adayları arasında ismi öne çıkan Rıza Çalımbay, "Şu anda her şey taze. Bana gelen teklif yok. Ancak gelirse göreve hazırım" dedi. 26 yıl Siyah-Beyazlı formayı giyen Çalımbay, daha önce 2005'te Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü de yapmıştı

BAŞKAN ÇEBİ, YÖNETİMİNDEN 6-7 İSMİ DEĞİŞTİRECEK

Beşiktaş'ta olağanüstü genel kurul kararının ardından gözler Başkan Ahmet Nur Çebi'ye çevrildi. Çebi'nin seçime girip girmeyeeceği merak edilen konuların başında geliyor. Başkan'ın düşüncesi ise mevcut yönetim kurulundan en az 6-7 ismi değiştirerek adaylığını koymak üzerine kuruldu. Çebi, gelecek hafta düzenleyeceği basın toplantısına kadar kararını netleştirecek. Siyah-beyazlı kulüpte olağanüstü kongre kasım sonu ya da aralık ayının başında yapılacak. Bu arada Ahmet Nur Çebi kendisine, "Aday olacak mısınız? Ne yapacaksınız?" sorusuna, "Şu anda çok yorgunum. Bir yorum yapmak istemiyorum" yanıtını verdi.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki