BJK FUTBOLUNA ''DİSİPLİN'' GELDİ!

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Fernando Santos, disipliniyle ön plana çıkıyor...
Haberin yayılanma tarihi:09 Ocak 2024, Salı

Portekizli Hoca Polonya Milli Takımı'nı Çalıştırdığı 9 Aylık Süreçte saha İçi Kadar Saha Dışındaki Uygulamalarıyla Konuşulmuştu;

Yönetimin Fernando Santos tercihinde, tecrübesinin yanında disiplinli olması en önemli etken oldu. 5 oyuncunun (Aboubakar, Ghezzal, Bailly, Rosier, Onana) kadro dışı kalmasına kadar giden sürecin ardından Ümraniye'de disiplini sağlayacak teknik adam arzusu ortaya çıktı. Son olarak çalıştırdığı Polonya Milli Takımı'nda sadece 6 maçta görev alan 69 yaşındaki hoca da artık kulüp takımı çalıştırmak ve daha aktif olmak istediği için Beşiktaş'ın teklifine çok düşünmeden olumlu yanıt verdi.

SAHA DIŞINDA DA KONSANTRE

Polonya Milli Takımı'nda 9 ay görev alan Santos, saha içinde olduğu kadar saha dışındaki uygulamalarıyla da çok konuşuldu. Portekizli hoca, futbolculara yemek esnasında cep telefonu kullanımını yasaklarken, Dünya Kupası primleriyle alakalı da konuşma yasağı getirdi. Bunun dışında oyuncuların antrenmanlarda disiplinli çalışmasını ve maçtaymış gibi konsantre olmasını isteyen Santos, toplantılarda ve soyunma odasında çekimlere çok kısıtlı şekilde izin veriyordu.

AHMET BULUT İŞİ BİTİRDİ

Santos, takım savunmasına önem veren ve kanatları kullanmayı seven bir teknik adam. Özellikle, 4-3-3 ve 4-2-3-1 dizilişlerini kullanıyor. Portekizli hoca, taktikten ödün vermezken, genellikle aynı oyun planlarıyla hareket ediyor. Çalıştırdığı takımlara Deco, David Luiz, Angel Di Maria, Oscar Cardozo, Fabio Coentrao gibi çok önemli isimleri transfer ettirdi ve kazandırdı. Bu arada bu transferin perde arkasındaki isim olarak da menajer Ahmet Bulut dikkat çekti. Başarılı menajer, Portekiz'deki ilişkilerini devreye sokarak 48 saatte Santos'u Beşiktaşlı yapan isim oldu.

Sporx

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki