BUZ DAĞININ ALTI KARANLIK!

Yıllardır ekonomik darboğazda olan Beşiktaş'ta, harcamalar dur durak bilmiyor...
Haberin yayılanma tarihi:28 Eylül 2024, Cumartesi

Yabancı Oyunculara Ödenen Bonservislerde Rekorlar Kırılırken, Şeffaf Şekilde Açıklanmayan İmza Paraları, Kiralama Ücretleri, Menajerlik Ücretleri Ve Maaşlar Hem Kulüp Hem Ülke Ekonomisine Ciddi Zarar Veriyor;

Mali kongre ve divan toplantılarında açıklanan borç rakamları dudak uçuklatırken, kulüpler harcamalardan, fahiş bonservislerden ve maaşlardan vazgeçmiyor. Yabancı sayısı bu sezon normal şartlarda 12 ile sınırlandırılacakken, kulüplerin ortak talebi ile bu sayı 14’e yükseldi. Önceki sezonlarda kadrolarında daha fazla yabancı oyuncu bulunduran kulüplerden özellikle Beşiktaş, büyük zararları göze alıp büyük revizyonlara gitti.

REKORLAR KIRILIYOR

Yıllardır ekonomik darboğazda olan ve borçların yapılandırılması konusunda uzun uğraşlardan sonra kamu bankaları dahil yüklüce krediler kullanan kulüpler, milyarlarca TL faiz yükleri olmasına rağmen, bu yaz döneminde bonservis rekorları kırdı.

Geçen sezonun devre arasında kendi tarihinin rekorunu kırarak Musrati ve Muçi’ye 21 milyon Euro bonservis ödeyen Beşiktaş ise, bu sezon yaptığı flaş transferlerde Immobile ve Rafa Silva’ya 6’şar milyon Euro yıllık maaş taahhüdü yaptı.

RAKAMLAR MUAMMA!

Bu rakamlar sadece Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen... Büyük kulüpler kiralama bedellerinden tutun, menajerlik ücretlerinden imza paralarına kadar birçok rakamı şeffaf olarak kamuoyuyla paylaşmazken, 4 büyük kulübün dışındaki kulüplerde ise durum koca bir bilinmezlik. Kamuoyuyla paylaşılmayan ya da gerçeğin ötesinde bildirilen rakamlar, ortada olmayan ve ulaşılamayan maaşlar, bilinmeyen menajerlik ücretleri, açıklanmayan kiralama ücretleri ve imza paraları... Liste böyle uzayıp gidiyor. 4 büyükler dışındaki kulüplerin şu an kadrolarında bulunan yabancı oyuncular için toplam ödedikleri bonservis ücreti transfermarkt.com.tr verilerine göre 40 milyon 460 bin Euro.

BÜYÜK ZARARLARA YOL AÇIYOR

Tabii bu rakam buz dağının sadece görünen yüzü. Kulüplerin yabancı oyunculara ödediği maaşlar ise yine kocaman bir bilinmezlik olarak karşımıza çıkıyor... Rakamlar açıklanmadığı gibi, gerçek rakamlara ulaşma şansı ise neredeyse hiç bulunmuyor. Bu durum, Türk futbolunda şeffaflığı ortadan kaldırdığı gibi kayıt dışı bir düzeni teşvik ediyor. Bu durumda vergi konusunda ciddi zararlar yaşanırken, hem Türk futbol ekonomisi, hem ülke ekonomisi bu durumdan ciddi zarar görüyor. Türkiye Futbol Federasyonu çok uzun yıllardır bu durumlara göz yumarken, birçok kulübümüz UEFA tarafından cezalandırılıyor.

Yeni Şafak

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki