MANCHESTER CİTY İÇİN TARİHİ DAVA!

Pep Guardiola'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester City, mali kuralları ihlal etme suçlaması nedeniyle başı derde soktu...
Haberin yayılanma tarihi:14 Eylül 2024, Cumartesi

115 İHLAL;

İngiltere Premier Ligi’nde uzun süredir büyük bir hakimiyet kuran, son 4 sezondur şampiyonluğu kimseye bırakmayan Manchester City ile ilgili mahkemede görülecek dava, pazartesi günü başlayacak.

City’nin, 115 kez mali kuralları ihlal etmekle suçlandığı davadan çıkacak sonuç, 2023’te ana hedeflerinden biri olan Şampiyonlar Ligi’ni de İstanbul’da kazanmayı başaran kulübün başına büyük işler açabilir. Mavi-Beyazlılar’ın, 2009’dan başlayarak 9 yıllık süreçte finansal anlamda birçok olumsuz harekette bulundukları iddia ediliyor.

Söz konusu suçlamalarda oyuncu maaşları ve menajer ücretleri hakkında bilgi saklamak, gelirlerin gerçek kaynağını gizlemek, sponsor gelirleri hesaplamaları, mali bilgi ile doğru mali raporların düzenlenmemesi gibi maddeler yer alıyor.

KÜME DÜŞEBİLİR

Eğer City, söz konusu iddialar üzerinden suçlu bulunursa; alacağı cezaların puan silme ya da küme düşürülme olacağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Bu konuyla ilgili konuşan İspanya La Liga Başkanı Javier Tebas, “Birçok Premier Lig kulübüyle görüştüm. Davayı yakından takip edeceklerini ve City’nin, Finansal-Fair Play kurallarına uymadığı için yaptırıma tabi tutulması gerektiğini düşünüyorlar” açıklamasını yaptı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki