''MÜCADELE VAR, ÜRETKENLİK YOK!''

Güntekin ONAY yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:04 Mart 2024, Pazartesi

Beşiktaş Her Şeyini Ortaya Koydu Ama Ofansif Bölgede Daha Yaratıcı Olmalıydı;

Derbide Beşiktaş lehine sıradışı bir atmosfer vardı. Ancak 2. dakikada gelen gol bu yoğun heyecanı ve havayı biraz kırdı. Orta alanda iki takımın da birbirlerine yaptığı baskı, eforlu futbol, kaliteden çok bizlere yüksek bir mücadele gücü izlettirdi. Açık konuşmak gerekirse Beşiktaş, her şeyini ortaya koydu. Ama şunu kabul etmek gerekirse Galatasaray, oyun organizasyonu ve kalite bakımından Beşiktaş’ın önünde. Çünkü böyle bir atmosferde hangi takım olursa olsun ayakta kalmak ve bu kadar öz güvenli olup cesur davranmak kolay değil.

SANCHEZ-NELSSON KUSURSUZ

İki takım arasındaki en belirgin fark G.Saray’ın iki stoperi Sanchez ve Nelsson’un kusursuz oynamalarıydı. Sanchez’i hayranlıkla izledim. Geçilmez bir duvar gibiydi. Bu ikilinin önünde oynayan Kerem Demirbay ile Torreira ise çok iyi alan kapatıyorlar, topu iyi kullanıyorlar ve ikili mücadelelerden kaçmıyorlar. Bu dörtlü ve önlerindeki Dries Mertens’in fedakarca oyunu Galatasaray’ı güçlü kılıyor.

ABOUBAKAR OYUNA ERKEN GİRMELİYDİ

Dün sarı kırmızılı takımda sol bek Derrick Köhn aksadı. Kerem Aktürkoğlu da dağınık bir görüntü çizdi. Mauro İcardi ise sahada yoktu. Buna karşın Beşiktaş, hücumda özellikle Milot Rashica ve Ernest Muci ile etkili olmaya çalıştı. Rachid Ghezzal girdikten sonra da oyuna biraz daha siyah beyazlılar açısından kalite geldi. Ancak kanımca Vincent Aboubakar şartlar ne olursa olsun oyuna daha erken girmeliydi.

ENERJİSİNİ KULLANAMADI

Beşiktaş kanat beklerinden beklenen hücum performansını alamadı. Semih Kılıçsoy; Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz’la çok fazla boğuşmak zorunda kaldı ve hücumda enerjisini kullanamadı. Fernando Santos’un takımın gösterdiği fiziksel mücadeleden memnun olması normal. Ancak özellikle ofansif bölgede daha üretken ve yaratıcı bir Beşiktaş olmalıydı.

BURUK BÜYÜK İŞ BAŞARIYOR

Son olarak Galatasaray, 5-6 oyuncusunun hiç düşmeyen performansıyla ayakta kalmaya devam ediyor. Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Tete, Tanguy Ndombele ve Carlo Vinicius gibi isimler ortada yok. Buna rağmen Okan Buruk kabul etmek gerekir ki büyük iş başarıyor.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki