SANTOS BEŞİKTAŞ'A SAVUNMA DUVARI ÖRDÜ!

Ligi'nin 27. haftasında deplasmanda İstanbulspor'a konuk olan Beşiktaş, Semih Kılıçsoy ve yeni transfer Ernest Muçi'nin golleriyle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı...
Haberin yayılanma tarihi:26 Şubat 2024, Pazartesi

Fernando Santos'la Bir İlk;

Üst üste 4 maçta da kalesini gole kapayan Kara Kartal, 2021 Ağustos-Eylül arasında Sergen Yalçın'lı dönemden sonra ilk kez üst üste 4 maçta da gol yemedi. Süper Lig'de çıktığı son 4 karşılaşmada da gol yemeyen Siyah Beyazlılar, bu süreçte rakiplerine 6 gol atmayı başardı. Uzun bir dönem sonra ilk kez Fernando Santos'la kalesini 4 maç gole kapatan Beşiktaş; İstanbulspor, Konyaspor, Kayserispor ve Trabzonspor maçlarında rakiplerine gol imkanı tanımadı.

Santos'dan Önce Savunma Alarm Verdi

Tecrübeli çalıştırıcı Fernando Santos gelmeden önce kalesinde birçok gol pozisyonu yaratan ve imkan sağlayan Beşiktaş'ta bu durum rakamlara da yansıdı. Santos gelmeden önce 19 maçta; maç başına 9,5 top kapma, 60 sahipsiz top kazanma, 9,3 pas arası, kalesinde 12 şutun 4'ünde tehlike yaşayan, maç başına 1 gol ortalama ve 14,2 maç başına top uzaklaştırma istatistikleri yakalayan Beşiktaş, Santos'dan sonra bambaşka bir savunma anlayışına büründü.

Fernando Santos Geldi Savunma Duvar Oldu

Fernando Santos geldikten sonra savunmada daha toparlayan bir takım rolüne bürünen Beşiktaş'ta bu durum da istatistiklere yansıdı. Kara kartal, Santos'la birlikte 8 maçta 11,4 maç başına top kaptı, 51 kez sahipsiz top kazandı, maç başına 9,5 pas arası yaptı, kalesinde 10 şutun 3'ünde isabet gördü, maç başına kalesinde gol görme beklentisini 0,86'ya düşürdü ve 18,9 maç başına top uzaklaştırdı.

Şubat Ayında Sadece 1 Kez Gol Yedi

Beşiktaş, Şubat ayı takviminde sadece bir kez kalesinde gol gördü. Süper Lig'deki; Trabzonspor, Kayserispor, Konyaspor ve İstanbulspor maçlarında gol yemeyen siyah beyazlılar, Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettikleri maçta gol yedi. Beşiktaş, 28 Şubat'ta Konyaspor ile Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasına çıkacak ve bu maç Şubat ayında oynayacakları son maç olacak.

Ajansspor

Etiketler: Santos   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki