'SAVUNMA ŞARTOĞLU ŞART...'

Ali ECE yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:21 Ocak 2024, Pazar

Eyüp İle Oynanan Kupa Maçı Yazıma “Orta Saha Şart” Başlığı Atmıştım;

Teknik direktör Santos, o maçın son bölümünde Rashica’yı orta sahaya çekerek, orta sahadaki nicelik yani personel sayısı eksikliğini vurgulayan bir hamle denemişti. Tabii ki Rashica ofansif merkez orta saha da oynabilecek kalibrede. Lakin Beşiktaş’ın orta sahada eksikliği oyuncu sayısı kadar oyuncu kalitesi ile de ilintili yani nitelikli orta saha almak şart.

Pendik’te Merkez Orta Sahada Tayfur Başladı

Dahasını yazmaya gerek bile yok aslında ama yazmak zorundayım: Tayfur çok iyi bir Beşiktaş taraftarı olabilir ama özellikle orta saha olarak Beşiktaş seviyesinde bir oyuncu değil. 3. dakikada ideal Beşiktaş orta sahası altıpastan kafayı öyle geri pas verme düşük şiddetinde vurmaz.

Umut Nayir’in golünde aynı Tayfur yerine ideal Beşiktaş orta sahası olsa topu rakipten sökmeye çalışırken kendi kendisini ekarte ederek pozisyon dışında bırakıp şut açısı vermez.

Rezalettiler

Rashica sağdayken de etkiliydi. İlk yarıda Beşiktaş en etkili iki atağını Rashica sayesinde geliştirdi, o pozisyonlarda Alparslan çok iyi savunma yaptı.

Beşiktaş’ta savunmada görev verilen isimler ise özellikle 2. yarıda rezalettiler. İkinci golde uzun taçta iki Pendikspor santrforu Umut Nayir ve Eyüpcan sırtları dönük iki kere üst üste topu aşırırken Beşiktaş savunması uçakta pencereden manzara izlermiş gibi izlediler. Beşiktaş sezondaki 5. farklı teknik direktörü ile de farklı yeniliyorsa o savunma oyuncularının nitelikleri Beşiktaş’ta oynamak için yetersiz ötesidir. Orta saha şart, savunma şartoğlu şart!

Fanatik

Etiketler: Ali Ece   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki