TÜRK HAKEMLERİNİN 8 MART GERGİNLİĞİ!

Göçek ve Arslanboğa'nın da aralarında bulunduğu 23 hakem ve gözlemcinin geri dönüş davası için Tahkim daha önce hakemlere operasyon yapılan 8 Mart'a randevu verdi. Hakemler bunun olumsuz bir mesaj olduğunu düşünüyor...
Haberin yayılanma tarihi:03 Mart 2024, Pazar

TARİHE 'HAKEM OPERASYONU' OLARAK GEÇTİ;

Sezon başında saha hakemliğini bırakarak VAR kadrosuna dahil olan Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa son hazırlanan klasman listesinde VAR kadrosunun da dışında kaldıkları için Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Bu durumda bulunan 21 kişiyle birlikte Tahkim'e müracaatta bulunan hakemler, sezon başladıktan sonra kendilerinin sistem dışına atılmasının hukuksuz ve yönetmeliklere aykırı olduğunu savunuyor.

Tahkim Kurulu'ndan hakemlere 2 ay sonra 8 Mart için duruşma tarihi verildi. Daha önce '8 Mart Hakem Operasyonu' diye Türk futbol tarihine geçen bu günün duruşma randevusu olarak belirlenmesi davacı hakemleri tedirgin etti. Suat Arslanboğa ve Hüseyin Göçek'in de aralarında bulunduğu 23 kişilik grup, bu tarihin olumsuz karar alınacağına bir işaret olduğunu düşünüyor. Toplam 23 kişilik bu grup duruşma günü Tahkim Kurulu'nda hazır bulunup, bizzat haklılıklarını ispat etmeye çalışacak. Avukatları da süreci bütün boyutlarıyla takip edecek.

8 MART'TA NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi 8 Mart 2022'de aralarında Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Tugay Kaan Numanoğlu, Mert Güzenge, Halis Özkahya, Alper Ulusoy'u bulunduğu hakemler emekli edilmiş, Özgür Yankaya'nın da sadece VAR'da görev verileceğini açıklamıştı. Söz konusu hakemler daha sonra Tahkim Kurulu'nda açtıkları davaları kazanınca, 1.5 ay aradan sonra sahalara dönmüştü.

Akşam

Etiketler: Hakem   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki